Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Mliječni proizvodi /

Što je skuta? Kako se proizvodi skuta?

Skuta postaje sve popularniji obrok, zbog svojih zdravstvenih dobrobiti. Što je skuta?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Skuta je tradicionalni sir ricotta tipa koji se proizvodi od davnina. Skuta se proizvodi od ostataka sirutke nakon proizvodnje sira. Skuta se odvoji i ocijedi, najčešće preko noći, a rezultat je mekani i svježi sir jedinstvenog blagog i nježnog okusa koji dolazi od kravljeg mlijeka.

Svježa skuta u sebi ima malo masti i puna je zdravih Omega-3, proteina, kalcija i cinka. Sir je vrlo svestran i preporuča ga se koristiti u kolačima od sira ili začiniti likerom od naranče i poslužiti uz svježe voće.

Skuta je posebno dobra za regeneraciju jetre i regulaciju šećera. Sadrži manje od 1% mliječne masti, ne sadrži ugljikohidrate, već samo čiste proteine ​​koji jačaju imunološki sustav.

Dijetetski je proizvod koji je ujedno i superhrana, zbog albumina i globulina koji sadrže alifatske kiseline, koje su potrebne u prehrani.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike