Smrznuto povrće na pari kuha se puno brže nego li obično kuhanje. Osim što će se vaš prilog način na stolu za svega 5 minuta, smrznuto povrće na pari puno je zdravije jer para omogućuje zadržavanje svih nutritivnih vrijednosti. Smrznuto povrće na pari zapravo znači da ste svoje povrće skuhali na temperaturi otprilike 120 stupnjeva, a za to će vam trebati parni lonac ili lonac s debljim dnom i košaricom za vodu.
Smrznuto povrće na pari gotovo je za pet minuta, a vaš je zadatak da ga jedino posolite nakon što ga izvadite iz posude jer isto za vrijeme kuhanja nije moguće. Ono što je također važno jest da kada je smrznuto povrće na pari gotovo, nikako ne smije ostati u loncu jer se time i dalje zbog izvora topline produžuje njegovo kuhanje.
Smrznuto povrće na pari najbolje je poslužiti uz ribu prema vlastitom odabiru ili meso koje je pripremljeno na isti način.