Kiseli kupus s domaćim kobasicama iz pećnice jelo je koje je gotovo za manje od sat vremena, najbolje je pripremiti kao glavno jelo.
Kombinacija kiselog kupusa i domaćih kobasica idealna je za sva godišnja doba.
Kiseli kupus s domaćim kobasicama iz pećnice sastojci:
- 4 kobasice
- kilogram narezanog kiselog kupusa
- 2 češnja češnjaka
- 4 dcl jabučnog octa
- 3 dcl kiselog vrhnja
- 0,4 dcl vinskog octa
- 2 jabuke
- glavica luka
- ulje
- sol
- papar
Kiseli kupus s domaćim kobasicama iz pećnice priprema:
Skuhajte kobasice.
Na ulju pržite luk i listiće češnjaka. Dodajte kiseli kupus, dodajte lovorov list i kumin te prelijte s vinskim octom i malo soka od jabuke.
Zatim na kupus dodajte jabuke narezane na kockice te neka se sve kuha još 15-ak minuta.
Stavite kiseli kupus na dno vatrostalne posude, dodajte kockice maslacai domaće kobasice.
Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata. Kiseli kupus s domaćim kobasicama iz pećnice je gotov i spreman za posluživanje.