Bukovače su lako dostupni članovi obitelji gljiva koji mogu dodati okus juhi ili se lijepo zapeći u pećnici. Naučite kako očistiti bukovače za svoj sljedeći projekt kuhanja gljiva.
Bukovače koje su poznate kao gljive kamenica, jestive su gljive. Komercijalnu popularnost stekle su tijekom prvog svjetskog rata kada su ih nijemci uzgajali kao prehrambeni usjev, a danas su glavna namirnica u azijskoj kuhinji. Ime im dolazi po obliku i boji klobuka gljiva, koji izgledaju kao kamenice. Ali kako očistiti bukovače?
Pranje gljiva ne mora uvijek uključivati vodu: one su porozne, pa djeluju kao spužve, upijajući vodu, što otežava njihovu hrskavost u procesu kuhanja. Imajući to na umu, evo nekoliko savjeta kako da vaše gljive bukovače budu dovoljno čiste za kuhanje. Evo kako očistiti bukovače.
Koristite papirnati ubrus. Obrišite prljavštinu vlažnim papirnatim ručnikom ili vlažnom krpom ako na gljivama nađete puno teških ostataka. Nemojte se previše opterećivati vodom ili pritiskom jer ne želite oštetiti svoje gljive.
Pokušajte brzo isprati kako biste očistili bukovače. Ne biste trebali dubinsko čistiti svoje gljive. Umjesto toga, stavite ih u cjedilo i po potrebi ih kratko isperite pod tekućom vodom.
Koristite četku za gljive kako biste očistili bukovače. Upotrijebite ovaj specijalni alat za lagano četkanje prekomjerne prljavštine. Ako nemate četku za gljive, jednako dobro funkcionira i kist za pecivo.