FINO I HRANJIVO: / Pripremili smo prefine čokoladne hrskavce koje ćete obožavati vi i djeca 

Image

I nas su potaknule da budemo kreativni, pa smo od omiljenih Nesquik žitnih pahuljica pripremili prefine čokoladne hrskavce

13.9.2017.
16:05
VOYO logo

Žitne pahuljice ukusan su način da dobijete ono najbolje od doručka. Samo ulijte mlijeko u zdjelicu, dodajte žitne pahuljice i omiljeno svježe voće, i to je to. Uravnotežen doručak bogat esencijalnim hranjivim tvarima gotov u samo nekoliko minuta. Kada ih birate vodite računa da su od ponajprije cjelovitog zrna, poput Nesquik žitnih pahuljica čokoladnog okusa.

Sadrže 51 posto cjelovitog zrna pšenice, s dodatkom sedam vitamina, uključujući vitamin B3, B5 i B6, te kalcij i željezo. Odličan su izbor za odrasle i za djecu kojima osiguravaju hranjive tvari za sve školske obaveze, daju im energiju i potiču kreativnost. I nas su potaknule da budemo kreativni, pa smo od omiljenih Nesquik žitnih pahuljica pripremili prefine čokoladne hrskavce, a usput i stavili na test svoju kreativnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Čokoladni hrskavci s Nesquik žitnim pahuljicama s cjelovitim zrnom

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- 160 grama bio čokoladnog namaza - 1 vanilin šećer - 150 grama čokolade u kockicama - 20 grama maslaca - 100 grama Nesquik žitnih pahuljica s cjelovitim zrnom i 10 dkg badema u listićima

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudu za kuhanje na pari stavite čokoladni namaz, dodajte vanilin šećer, čokoladu u kockicama i maslac. U lončiću zagrijte vodu i kada je voda blizu stupnja ključanja na nju stavite posudu s čokoladom i čokoladnim namazom i miješajte dok se sastojci ne otope i ne prožmu. Kako bi se sastojci što više stopili promiješajte ih žlicom. U posudu uspite žitne pahuljice te preko njih prelijte otopljenu čokoladu i dobro sve skupa promiješajte. Pomoću žlice oblikujte hrskavce i posložite ih na papir za pečenje. Hrskavce stavite u zamrzivač i pustite da odstoje 20 minuta kako bi se čokolada stisnula. Izvadite hrskavce iz zamrzivača i - u slast!

Image
Image

Savjet: Po želji otopljenom čokoladnom preljevu dodajte veće komadiće badema koji će ovu slasticu učiniti još više neodoljivom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A evo još dvije dobre ideje za slastice s pahuljicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čokoladne energetske pločice

Odličan izvor energije i kad boravite u prirodi, idete na planinarenje, izlet...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

2 veće banane

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 šalice sitnih zobenih pahuljica

3 - 4 žlice kakao praha

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 žlice kokosovog ulja

6 žlice sjeckanog suhog voća

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 žlice meda (nije nužno)

2 žlice limunova soka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

prstohvat cimeta

malo naribane korice vanilije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema: Bananu oljuštite i izgnječite žlicom. Pomješajte sve sastojke u većoj posudi da dobijete jednoliku smjesu. Manju posudu za pečenje obložite prozirnom folijom pa smjesu prebacite na foliju. Ravnomjerno je rasporedite na dno posude, do željene debljine pa prekrijte ostatkom folije. Najfiniji ukus i tekstura ovih pločica nastaje kad odstoje u hladnjaku preko noći. Ako vam se žuri, posudu sa smjesom možete staviti u hladnjak na sat vremena.

Čokoladni keksi s pahuljicama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

175 g miješanih Nestle fitness žitnih pahuljica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25 g smeđeg šećera

100 g tamne čokolade (ili čokoladnih kapljica)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50 g brašna

50 g maslaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 jaje

2 žlice mlijeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 žličice praška za pecivo

Priprema: Izradite malo omekšali maslac sa šećerom dok ne postane pjenast. Dodajte postepeno jaje malo razmućeno s mlijekom i sjedinite smjesu. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, pahuljice i krupno nasjeckanu čokoladu (ja sam stavila kapljice) pa dodajte u smjesu od jaja i maslaca. Dobit ćete kompaktno, ali jako ljepljvo tijesto. Grabite tijesto žlicom (najbolje je ako imate žlicu za sladoled) i oblikujte hrpice na plehu obloženom papirom za pečenje. Ostavite par centimetara razmaka između keksa jer se tijekom pečenja dosta šire. Pecite kekse u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 10 minuta. Ostavite ih da se ohlade na plehu, pa tek onda izvadite.

Image
Image

Sadržaj donosimo u suradnji s Nesquik žitnim pahuljicama

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo