Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

ODLIČAN RECEPT

FINO I HRANJIVO: Pripremili smo prefine čokoladne hrskavce koje ćete obožavati vi i djeca 

I nas su potaknule da budemo kreativni, pa smo od omiljenih Nesquik žitnih pahuljica pripremili prefine čokoladne hrskavce

Žitne pahuljice ukusan su način da dobijete ono najbolje od doručka. Samo ulijte mlijeko u zdjelicu, dodajte žitne pahuljice i omiljeno svježe voće, i to je to. Uravnotežen doručak bogat esencijalnim hranjivim tvarima gotov u samo nekoliko minuta. Kada ih birate vodite računa da su od ponajprije cjelovitog zrna, poput Nesquik žitnih pahuljica čokoladnog okusa.

Sadrže 51 posto cjelovitog zrna pšenice, s dodatkom sedam vitamina, uključujući vitamin B3, B5 i B6, te kalcij i željezo. Odličan su izbor za odrasle i za djecu kojima osiguravaju hranjive tvari za sve školske obaveze, daju im energiju i potiču kreativnost. I nas su potaknule da budemo kreativni, pa smo od omiljenih Nesquik žitnih pahuljica pripremili prefine čokoladne hrskavce, a usput i stavili na test svoju kreativnost.

Čokoladni hrskavci s Nesquik žitnim pahuljicama s cjelovitim zrnom

Sastojci: 

– 160 grama bio čokoladnog namaza
– 1 vanilin šećer
– 150 grama čokolade u kockicama
– 20 grama maslaca
– 100 grama Nesquik žitnih pahuljica s cjelovitim zrnom i 10 dkg badema u listićima

Priprema:

U posudu za kuhanje na pari stavite čokoladni namaz, dodajte vanilin šećer, čokoladu u kockicama i maslac. U lončiću zagrijte vodu i kada je voda blizu stupnja ključanja  na nju stavite posudu s čokoladom i čokoladnim namazom i miješajte dok se sastojci ne otope i ne prožmu. Kako bi se sastojci što više stopili promiješajte ih žlicom. U posudu uspite žitne pahuljice te preko njih prelijte otopljenu čokoladu i dobro sve skupa promiješajte. Pomoću žlice oblikujte hrskavce i posložite ih na papir za pečenje. Hrskavce stavite u zamrzivač i pustite da odstoje 20 minuta kako bi se čokolada stisnula. Izvadite hrskavce iz zamrzivača i – u slast!

Savjet: Po želji otopljenom čokoladnom preljevu dodajte veće komadiće badema koji će ovu slasticu učiniti još više neodoljivom.

 

A evo još dvije dobre ideje za slastice s pahuljicama.

Čokoladne energetske pločice 

Odličan izvor energije i kad boravite u prirodi, idete na planinarenje, izlet…

Sastojci:

2 veće banane

2 šalice sitnih zobenih pahuljica

3 – 4 žlice kakao praha

2 žlice kokosovog ulja

6 žlice sjeckanog suhog voća

2 žlice meda (nije nužno)

2 žlice limunova soka

prstohvat cimeta

malo naribane korice vanilije

Priprema: Bananu oljuštite i izgnječite žlicom. Pomješajte sve sastojke u većoj posudi da dobijete jednoliku smjesu. Manju posudu za pečenje obložite prozirnom folijom pa smjesu prebacite na foliju. Ravnomjerno je rasporedite na dno posude, do željene debljine pa prekrijte ostatkom folije. Najfiniji ukus i tekstura ovih pločica nastaje kad odstoje u hladnjaku preko noći. Ako vam se žuri, posudu sa smjesom možete staviti u hladnjak na sat vremena.

Čokoladni keksi s pahuljicama

Sastojci:

175 g miješanih Nestle  fitness žitnih pahuljica

25 g smeđeg šećera

100 g tamne čokolade (ili čokoladnih kapljica)

50 g brašna

50 g maslaca

1 jaje

2 žlice mlijeka

2 žličice praška za pecivo

Priprema: Izradite malo omekšali maslac sa šećerom dok ne postane pjenast. Dodajte postepeno jaje malo razmućeno s mlijekom i sjedinite smjesu. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, pahuljice i krupno nasjeckanu čokoladu (ja sam stavila kapljice) pa dodajte u smjesu od jaja i maslaca. Dobit ćete kompaktno, ali jako ljepljvo tijesto. Grabite tijesto žlicom (najbolje je ako imate žlicu za sladoled) i oblikujte hrpice na plehu obloženom papirom za pečenje. Ostavite par centimetara razmaka između keksa jer se tijekom pečenja dosta šire. Pecite kekse u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 10 minuta. Ostavite ih da se ohlade na plehu, pa tek onda izvadite.

 

Sadržaj donosimo u suradnji s Nesquik žitnim pahuljicama

Povratak na Net.hr