POLJULJANA SIGURNOST / Stiglo upozorenje iz Facebooka: Odmah aktivirajte ove tri specifične postavke! Detaljno je objašnjeno i kako

Image
Izvor: Profimedia

U srpnju ove godine bilo je procijenjenih 2,9 milijardi korisnika Facebooka u cijelom svijetu, zbog čega je platforma uvela dodatne sigurnosne postavke

17.10.2022.
9:11
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ako neko vrijeme niste ažurirali sigurnosne postavke Facebooka, možda je vrijeme da pregledate svoj profil.  Korisnike Facebooka upozorava se da aktiviraju tri specifične postavke kako bi bili sigurni da su njihovi računi što sigurniji.

U srpnju ove godine bilo je procijenjenih 2,9 milijardi korisnika Facebooka u cijelom svijetu, zbog čega je platforma uvela dodatne sigurnosne postavke kako bi bili sigurni da su milijarde korisnika diljem svijeta u manjem riziku od ugrožavanja sigurnosti njihovih računa.

Značajka, nazvana Sigurnosna provjera, ključna je za osiguravanje da su vaše sigurnosne postavke otporne što je više moguće.  Facebook objašnjava: "Možete koristiti Sigurnosnu provjeru za pregled i dodatnu sigurnost svom računu. Sigurnosna provjera trenutno je dostupna osobama koje su prijavljene na Facebook na računalu ili najnovijoj verziji aplikacije Facebook za Android ili Facebook za iOS", prenosi Unilad.

Provjera će vam pomoći da dobijete upozorenja kada se netko pokuša prijaviti na vaš račun s neprepoznatog računala ili mobilnog uređaja. Također će vam pomoći da naučite kako najbolje zaštititi svoju lozinku i omogućit će autentifikaciju u dva koraka, koja nije obavezna, ali dodaje više sigurnosti vašem Facebook računu.

Promjena u tri koraka

Za početak, prvo trebate otići na Facebook i dodirnuti tri točkice da biste pronašli izbornik (ili, ako ste na računalu, kliknite ikonu svoje fotografije u gornjem desnom kutu).  Odaberite Postavke i privatnost, a zatim Postavke, prije nego kliknete Sigurnost i prijava ili Lozinka i sigurnost.

Odavde možete 'Provjeriti svoje važne sigurnosne postavke'. Ako je vaš račun u potpunosti ažuriran i zaštićen, bit ćete preusmjereni na zaslon na kojem piše: "Sve je spremno. Trenutno se ne preporučuju nikakve sigurnosne radnje." Međutim, ako i dalje trebate povećati svoju sigurnost, postoje tri područja na koja morate obratiti pažnju.

Je li lozinka dovoljno složena?

Prvi je pregled lozinke kako bismo bili sigurni da je vaša prijava dovoljno jaka i složena.  Tada ćete imati opciju uključivanja 'dvofaktorske autentifikacije', koja provjerava vaš račun putem tekstualne poruke ili e-pošte. Konačno, 'Upozorenja o prijavi' će vas obavijestiti ako je vaš račun prijavljen na drugom uređaju.

"Reći ćemo vam ako se netko prijavi na vaš račun s uređaja ili preglednika koji inače ne koristite", objašnjavaju u Facebooku. Ako se to dogodi, možete se odjaviti sa svih neprepoznatih sesija i promijeniti svoju lozinku što je prije moguće.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču