100 posto zdravo

ZAŠTO NE BISTE POKUŠALI? Povrće koje možete uzgajati u vlastitom domu

Što kažete na uzgoj povrća u vlastitom domu? Neke biljke je vrlo lako moguće uzgajati, a mi vam otkrivamo kako.

Ukoliko želite sami uzgajati povrće za salatu ili začine, proces je zapravo prilično jednostavan, a za to će vam trebati tek malo vještine, svijetla prostorija i dosta strpljenja, piše Klix.ba.

Korijen se stavlja u vodu, a nakon što počne ponovo rasti ili pusti klice, potrebno ga je zasaditi u zemlju.

Mladi luk

Mladi luk će početi rasti ukoliko korijen ostavite potopljen u manju posudu s vodom. Jako je važno da soba ima dovoljno svjetla. To je povrće koje je zapravo najlakše uzgojiti na ovaj način.

PA, NAVALITE! Lisnato povrće, grahorice, bobice ali i vino usporavaju starenje mozga

Bosiljak

Kad stabljike dosegnu 3-4 centimetra dužine, stavite ih u vodu i ostavite direktno na suncu. Kad narastu duplo, zasadite ih u vrt. Uskoro ćete imati odraslu biljku.

bosiljak

Celer

I njega možete uzgajati kod kuće na način da se odreže donji dio biljke i stavi u toplu vodu, te tako ostavi na suncu. Listovi će početi rasti iz sredine, a kad se to dogodi, možete ga zasaditi u zemlju.

Zelena salata

Salata će ponovno početi rasti kad je potopite u vodu i ostavite tako nekoliko dana. Novi listovi će početi rasti odmah, nakon čega salatu možete zasaditi u zemlju.

OVAKVU TOP-LISTU JOŠ NISTE VIDJELI: Izabrano najzdravije povrće, a na njoj ni rajčice ni paprike

Bijeli luk

Bijeli luk pušta klice ukoliko ga ostavite u vodi, mada je za ovaj proces potrebno više mjeseci. Bijeli luk s pravom nazivaju jednim od najjačih prirodnih antibiotika, a pored zdravstvenih prednosti, svojim specifičnim okusom daje ‘dušu’ mnogim jelima.

češnjak

Korijander

To je još jedna biljka koja počinje ponovno rasti kad se stavi u vodu. Odrasla biljka je visoka između 30 i 90 cm, a njezino lišće i plodovi imaju specifičan miris pa se koriste kao začin i dodatak mnogim jelima.

 

Povratak na Net.hr