SPASIT ĆE VAS

VRIJEME JE ZA REORGANIZACIJU ORMARA! Stručnjakinja savjetuje kako ga posložiti da vam sve bude nadohvat ruke

Krajnje je vrijeme da laganiju garderobu zamijenite toplijom, a to podrazumijeva preslagivanje ormara, što nikomu nije na popisu omiljenih stvari.

Mnogi vole čuvati odjeću za koju znaju da je nikad više neće nositi, ali neka se nađe. Istraživanje je pokazalo da čak dvije trećine ljudi, posebno žena, posjeduju odjeću koju nikad nisu ni odjenuli. Želite li ipak da vam ormar na nešto sliči i bude lijepo organiziran, stručnjakinja Anita Birges podijelila je nekoliko zlata vrijednih savjeta da vam olakša tu noćnu moru.

Najprije sve izvadite iz ormara

Svoje je savjete Birges primijenila na ormaru jedne žene, Tanye, koja je zaista trebala pomoć.

“Prije svega treba sve izvaditi van. Izvucite odjeću na krevet kako biste imali pogled na sve što držite u ormaru”, kaže Birges.

Zatim je pregledala sadržaj Tanyina ormara, u kojemu je našla svečane haljine i stare jakne. Pitala je Tanyu želi li te komade stvarno zadržati. Zatim je vidjela hrpu cipela u odjeljku za cipele i diskutirala s Tanyom o tome nosi li ih sve i koje su joj neudobne.

“Ako nemaju mjesta u njezinu životu, tada nemaju mjesta ni u njezinu ormaru. Milijun pari gaćica? One moraju van!”, ustvrdila je stručnjakinja.

I nije neka mudrost: Kako organizirati ormar u sedam jednostavnih koraka

Savjeti za savršenu organizaciju ormara

Šalove i ostale sitnice Berges je posložila u dekorativne kutije, koje je stavila na gornju policu ormara. Da skratimo priču, ove je savjete dala Tanyi, a njih možete i sami primijeniti:

Razmislite kamo odlazi odjeća koju više ne mislite nositi kako biste ojačali motivaciju da je date. Ljude koji si ne mogu priuštit novu odjeću mnogo će značiti stvari koje vama već neko vrijeme ne znače ništa.

Uštedite prostor u ormaru tako što ćete staviti na vješalice sve što možete.

Ne slažite bilo što s kapuljačom, patentnim zatvaračem, kragnom ili gumbima jer takva odjeća izgleda neuredno kada je složena. Njoj je mjesto na vješalicama.

Sve što je od svile ili ima likru u sebi također treba visjeti jer se lako gužva.

Za teške zimske jakne korisite čvrste drvene vješalice.

Traperice lijepo složite jedne na druge.

Savršen ormar treba imati četiri ladice, tri police, visoki odjeljak za majice, suknje i haljine te mjesto za kutije u koje ćete pohraniti sve sitnice koje ne nosite često.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr