Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Male tajne

UŠTEDITE VRIJEME: Top 8 kuhinjskih trikova koji će ubrzati vaše kuhanje

Počeli ste kuhati, no još se ne snalazite najbolje pa ste spori? Lifehacker vam donosi nekoliko savjeta koji će vam pomoći da ne gubite vrijeme na nepotrebne stvari.

 

1. Očistite šipak u tren oka

Ako ne jedete šipak/nar često iako ga volite, razlog je sigurno taj što vam ga se ne da čistiti. Uz ovaj trik više nećete imati razloga zašto se ne biste zasladili tim voćem.

2. Nemojte guliti kuhana jaja – samo ih prepolovite

Guljenje kuhanih jaja može biti ili vrlo jednostavno ili vrlo komplicirano, pogotovo ako su jaja svježa pa se bjelanjak odvaja zajedno s ljuskom. Uostalom, znate o čemu pričamo. Ako želite jesti kuhana jaja, samo ih prepolovite i jedite žlicom izravno iz ljuske. A ako vam trebaju cijela jaja, ispušite ih iz ljuske kao što je prikazano u videu.

3. Istisnite palačinke iz boce

Ako volite američke palačinke, ali vas živciraju oni mali komadići koji nastaju kada vam smjesa kapne u tavu, postoji rješenje: stavite smjesu za palačinke u praznu (i čistu) bocu od kečapa i samo ju istisnite na tavu u količini koja vam odgovara. Garantiramo da neće biti zagorenih sitnih komadića!

4. Prepolovite jabuku bez noža

Ako želite prepoloviti jabuku, a nemate nož pri ruci, pogledajte ovaj video i naučite kako ju prepoloviti golim rukama. Ovaj trik možete iskoristiti kada se želite pokazati pred osobom drugog spola u čijim ćete očima izgledati kao pravi snagator.

5. Dekantirajte vino u blenderu

Pravi ljubitelji vina koriste metodu dekantiranja kako bi omogućili vinu da ‘prodiše’, no taj proces dugo traje pa umjesto toga možete iskoristiti sljedeći trik: stavite vino u blender na jednu minutu i poboljšajte svoje crno vino.

6. Očistite češnjak u samo nekoliko sekundi

Ako kuhate jelo za koje vam je potrebna veća količina češnjaka, ne gubite vrijeme na čišćenje svakog češnja posebno nego sve zajedno ubacite u zdjelu, poklopite i dobro protresite.

7. Ogulite krumpir u dva poteza

Guljenje krumpira može vam oduzeti mnogo vremena, pogotovo ako ste kuhar početnik. Kako biste uštedjeli na vremenu, poslužite se ovim jednostavnim trikom i još stignete napraviti dodatni umak.

8. Otvorite pivo uz pomoć… bilo čega

Bilo da ste negdje zametnuli otvarač za boce ili ste se jednostavno našli u situaciji gdje ga nema, ne paničarite: postoji najmanje 21 način da se rashladite pivom i bez otvarača.

 

Lifehacker/Magazin.hr

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr