SPAS U SVAKOJ SITUACIJI

TOP TRIKOVI ZA BLISTAVE PARKETE: S ovim pametnim rješenjima više nikad nećete morati bjesomučno ribati

Kućni pripravci za redovito održavanje + spasonosni recepti za malo teže slučajeve

Ako na svojim podovima imate parket, onda znate kako njih valja redovito i pravilno održavati da bi oni uvijek bili bili lijepi i sjajni. Jedno pogrešno sredstvo za čišćenje može napraviti katastrofu koju nećete tako lako sanirati.

Ovi trikovi za čišćenje različitih mrlja s parketa stoga će vam doći kao naručeni. Sredstva za brisanje i sjaj drvenih podova ne morate nužno kupiti, možete ih napraviti sami i vrlo je jednostavno.

Pripravci za regularno čišćenje

Za uobičajeno brisanje parketa u boci s raspršivačem pomiješajte šalicu vode s 3/4 šalice octa pa dodajte dvije kapi deterdženta za pranje posuđa, pola šalice alkohola te pet do 10 kapi omiljenog eteričnog ulja. Ovo domaće sredstvo za čišćenje na drveni se pod nanosi mekanom krpom, piše HealthyLifeBoxx.

Crni čaj je također dobar za vaše drvene podove. U litru kipuće vode stavite četiri vrećice čaja pa ih ostavite unutra neko vrijeme, dulje nego kod pripreme čaja za piće. Potom tekućinu sasvim ohladite pa njome prebrišite podove.

Kod ogrebotina na drvetu posegnite za uljem uljane repice (poslužit će i biljno ulje). Pomiješajte ulje i ocat u omjeru 2:1. Smjesu nanesite na oštećenja i nježno utrljajte u drvo. Postoji još jedan način, a to je istrljati ogrebotinu komadom oraha.

GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE KUHINJSKE NAPE: Ona ga je isprobala i ostala paf – ‘OMG, morala sam ovo podijeliti…’

Trikovi za malo teže slučajeve

Ako imate kućnog ljubimca koji se pomokrio po drvenom podu, očistite to što prije. Najjednostavniji način je zasuti mrlju obilno sodom bikarbonom i ostaviti preko noći. Na kraju pod operite vodom i blagim deterdžentom.

Dogodi li vam se da na svojemu parketu pronađete žvakaću gumu koju nikako ne možete potpuno ukloniti – posegnite za ledom. Led će zamrznuti ljepljivu masu, koju je, potom, daleko lakše ukloniti nečim poput špahtle.

Tragove trajnoga markera na drvenom podu uklonit ćete pastom za zube i krpicom od mikrovlakana. Malo paste stavite na mrlju i lagano protrljajte pa uklonite višak. Kod nekih mrlja pomaže i magična spužvica za čišćenje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr