ODLIČAN RETRO DETALJ

STARI ZIDNI SATOVI, NEMOJTE IH BACATI: Još uvijek nisu stvar prošlosti, pogledajte kako mogu uljepšati stan

Nadamo se da niste bacali stare zidne satove jer upravo oni su jednostavan i elegantan način za dekoraciju vašeg stana.

Stari zidni satovi dolaze u svim mogućim oblicima, bojama i stilovima. Ovisno od razdoblja iz kojeg dolaze mogu odavati vintage štih, ali i retro pin up šarenilo. Stari satovi najčešće dolaze u velikim dimenzijama, ali baš zato ih je interesantno kombinirati u modernim stanovima.

Koji sat je najbolji za vašu sobu?

Kao što i sami znate, stari zidni satovi dolaze u svim mogućim oblicima, bojama, veličinama i stilovima. Za njihov pogon koriste se mehanički ključić za navijanje, baterije, sunčeva svjetlost, struja. Retro satovi mogu biti analogni ili digitalni. Prije nekoliko godina moderni su bili i satovi koji su ujedno i dio namještaja.

Kada odabirete sat kojim želite urediti prostor pravilo je vrlo jednostavno – veliki sat za veliki prostor, mali sat za mali prostor. Kada odabirete sat najčešće morate biti pažljivi oko njegovog oblika radi pripadanja ostalom namještaju u prostoriji. U slučaju odabiranja starih zidnih satova, nemojte previše razmišljati o pravilima.

Mnoge retro komade teško ćete ukombinirati u skladu s pravilima uređenja. Preporučujemo da ne razmišljate previše kada kupujete stari zidni sat.

Svidio vam se na prvu? Super, znači da će se svidjeti i svima koji uđu u prostoriju gdje ćete ga staviti.

Stari zidni satovi dodati će poseban ugođaj svakoj prostoriji

Unošenje retro namještaja u prostorije odavno je trend koji se sve više širi. Pronašli smo nekoliko predivnih domova koji su odlučili detaljima stvoriti novu atmosferu stana.

Minimalizam i ravne linije dopustit će vam da se poigrate s dodatnim detaljima. Ovakav sat biti će glavni komad namještaja na vašem zidu jedino ako ga dobro iskombinirate sa sitnicama u boji.

Izguljeno drvo uz velike brojke odlično odgovara uz ‘country’ štih. Drvo je zahvalno jer se može kombinirati sa skoro svim bojama, makar najbolje paše uz crnu i bijelu.

Stari zidni sat kao samo jedan od detalja na zidu upotpunit će cijelu sliku. Ako se odlučite za ovakvu vrstu uređenja, pazite da svi elementi na zidu imaju barem nešto zajedničko. Ako nemaju, potrudite se da nemaju baš ništa zajedničko jer će to odati dojam modernosti.

Satovi od zanimljivih materijala kao što je ovaj na slici trebate pažljivo koristiti u svom prostoru. Upravo radi posebnosti sata nemojte pretjerati s ostalim detaljima. Ako je sat u nekom zanimljivom obliku, pokušajte uz njega staviti detalje u ravnim linijama.

 

Povratak na Net.hr