VRIJEME ZA PROMJENU

SITNICE KOJE NAGRĐUJU IZGLED VAŠEG DOMA: Niste ih svjesni, a gosti ih itekako primjećuju – i zamjeraju

Provodite svaki dan u njemu i toliko ste naviknuti na svaki kutak, ali ne primjećujete kako vašem domu nedostaje sofisticiranosti.

Vrag je u detalju, a to se svakako može primijeniti i na dom u kojem živite. Samo jedna sitnica koju ste previdjeli može pokvariti ugođaj vašeg ambijenta. Iako vama jeftini okviri za slike i fluorescentne žarulje možda izgledaju kao nešto nevažno, gosti to itekako uočavaju – i zamjeraju.

Ako primijenite nekoliko savjeta profesionalaca, možete transformirati svoj dom u stilsku oazu koju gosti primjećuju iz pravih razloga. Stručnjaci su izdvojili šest ključnih stvari koje narušavaju izgled vašega doma.

Fluorescentna svjetla

Prema stručnjacima, iznimno svijetla rasvjeta čini da vaš namještaj izgleda nesofisticirano. Blaža i toplija rasvjeta više laska interijeru. S njom ćete se vi osjećati ugodnije u vlastitu domu, a gosti dobrodošlo.

Žice, kabeli i stalak za televizor

Stručnjaci kažu da uvijek trebate prikriti žice ili uložiti u elegantnu, bežičnu tehnologiju kako bi vaš dnevni boravak bio iznimno sofisticiran. Također preporučuju izbacivanje glomaznih stalaka za TV kako biste povećali prostor i stvorili minimalistički ugođaj.

NAMJEŠTAJ OD STARIH AVIONSKIH DIJELOVA: Ovako izgleda kada ljubav prema letenju pretočite u interijer

Prazna soba

Manje je više, ali prostorija bez detalja odaje hladan i nemaštovit dojam. Nekoliko pažljivo postavljenih stilskih detalja dat će sobi dašak glamura. Stručnjaci savjetuju da preko kauča prebacite prekrivač zanimljiva dezena jer će to uvelike popraviti cjelokupni dojam.

Ružni okviri za slike

Koja je svrha ako posjedujete skupocjena umjetnička djela, a niste uložili u elegantne okvire?! Izbacite sve staromodne, barokne okvire i zamijenite ih minimalističkima kako bi slike došle do punog izražaja.

Vertikalne rolete

Iako su možda funkcionalne za blokiranje vanjskog svjetla, postoje bolji načini da se zaštitite od sunca i znatiželjnih pogleda. Puno privlačnije izgledaju zastori koji vise sa stropa. Uvijek ih možete privezati efektnom trakom kada vam ne trebaju.

Papirnata sjenila za lampe

Jeftine lampe dolaze s jeftinim sjenilima. To ne znači da morate kupovati užasno skupu rasvjetu. Pustite mašti na volju i samo zamijenite papirnata sjenila onima od platna s dekorativnim uzorkom.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr