HM, ZANIMLJIVO

ONA TVRDI DA VAM OVAJ TRIK MOŽE UŠTEDJETI BRDO NOVCA: Deterdžent za rublje uopće ne moramo – kupovati?

Djevojka je u videu pokazala kako ona spravlja prirodni deterdžent za pranje rublja od – kestena!

Na internetu postoji nebrojeno mnogo trikova koji se tiču pranja rublja, ali za ovaj sigurno još nikad niste čuli. Naime, jedna je žena na Instagramu podijelila svoje nevjerojatno otkriće i zapanjila korisnike.

Blogerica Josephine Becker u videu je pokazala kako ona spravlja prirodni deterdžent za pranje rublja od – kestena! To je, prema njezinim tvrdnjama, puno bolja alternativa komercijalnim deterdžentima, koji nisu ekološki prihvatljivi.

CURA POKAZALA KAKO ONA PEČE ODREZAK PA LJUDIMA ZGADILA ŽIVOT: ‘Ovo je kriminal, probao sam i završio u bolnici’

Instagram

Bijela tekućina nalik na sapunicu

Objasnila je kako kesten u sebi sadržava saponine, “tvari od kojih se doslovno radi sapun”. Influencerica je demonstrirala kako ona reže plodove kestena koje je ubrala prije nego što ih je potopila u staklenke s vodom i pustila da se namaču preko noći.

Na snimci dalje vidimo kako je, nakon što je Becker izvadila kestene iz staklenke, iza njih ostala bijela tekućina nalik na sapunicu. Tu tekućinu možete upotrijebiti umjesto klasičnoga deterdženta u perilici rublja ili, ako želite, u nju dodati i nekoliko kapi esencijalnih ulja – za ljepši miris, savjetuje ona.

Njezin je videovodič prikupio više od 1500 lajkova i stotine komentara oduševljenih pratitelja. “Ovo je totalno kul. Svakako ću isprobati”, “Wow, nisam imala pojma o ovome”, “Wow, genijalno”, zaključili su ljudi.

Metoda nije znanstveno provjerena

Stručnjaci, s druge strane, napominju kako tvar iz kestena ne možemo pronaći u tradicionalnim deterdžentima za rublje pa, s time u skladu, ne možemo ni biti sigurni koliko je ona zapravo učinkovita.

Također, nije poznato ni kako ovaj trik dugoročno utječe na perilicu rublja, stoga je preporuka da se najprije istraži je li tekućina od kestena uistinu prikladno sredstvo za pranje rublja, piše The Sun.

Povratak na Net.hr