NEMOGUĆA MISIJA

NESPOSOBNI ZA ŽIVOT: Trećina odraslih do 35 godina ne zna zamijeniti sijalicu niti skuhati jaje

Trećina odraslih Britanaca od 24 do 35 godina starosti nema osnovne vještine za samostalni život, pokazalo je istraživanje Poundlanda te otkrilo kako mnogi od njih ne znaju čak ni zamijeniti sijalicu.

Istraživanje provedeno u skupini ljudi od 24 do 35 godina pokazuje da veliki broj onih koji još uvijek žive s roditeljima gube pojedine vještine koje većina odraslih uzima zdravo za gotovo.

Gotovo 77 posto ispitanika ne zna kako zamijeniti puknutu gumu na biciklu, a 68 posto njih ne zna kako zamijeniti utičnicu, piše Daily Mail.

Nemoguća misija

Bez obzira što zahvaljujući suvremenim tehnologijama mogu pronaći odgovor na svakojaka pitanja, 23 posto mladih priznaje kako ne zna uključiti stroj za pranje rublja, dok 41 posto njih ne bi moglo priključiti blu-ray uređaj na televizor.

Mnogi ispitanici su priznali da ne bi znali okačiti sliku na zid, promijeniti gumicu na slavini, dekorirati sobu ili izglačati košulju.

Provjeravanje količine ulja u automobilu pokazalo se nemogućom misijom za mnoge, kao i košenje travnjaka, postavljanje polica ili kuhanje jaja.

Za kuhanje jaja četvrtina ispitanika kaže da je “teško” jer od ljuske ne mogu vidjeti je li kuhano. Isto tako, njih 19 posto misli da za tvrdo kuhano jaje treba manje od dvije minute, dok isti postotak misli da treba najmanje pet minuta za meko kuhano jaje.

Skupo neznanje

Simon Twigger iz Poundlanda rekao je kako je iznenađujuće vidjeti šta je to što danas mladi smatraju neophodnim, svakodnevnim životnim vještinama.

“Starije generacije imaju sve neophodne vještine, dok se mladi itekako muče s njima. Postoji jedino nada da će mnogi od njih prije nego napuste obiteljski dom naučiti osnovne stvari kako ne bi morali plaćati dodatne troškove održavanja”, kaže Twigger.

Povratak na Net.hr