IDEJE ZA UREĐENJE DOMA

POKUŠAJTE PRIMIJENITI ‘PRAVILO 12 MJESECI’: Sad je idealno vrijeme za to, život će vam postati neopisivo lakši

Svjesni smo toga da su za makeover doma potrebne dvije glavne stvari – novac i vrijeme, a to je upravo ono što nam najčešće nedostaje. Evo kako možete pametno isplanirati i napraviti sezonski makeover prostora u kojem živite

Kako ne biste trošili nepotrebne sate na planiranje prostora u kojem živite, možete isprobati neke od najboljih  besplatnih programa za uređenje interijera svog doma. Za ovo vam nije potrebno nikakvo prethodno znanje o dizajnu, već računalo ili mobitel. Neki od programa za računalo su Ikea Kitchen Planner, Design a room, Homestyler i Sweet Home 3D. Ako se odlučite to raditi na svom mobitelu ili tabletu, možete instalirati BrightNest aplikaciju koja sadrži brojne ideje za ‘Uradi sam’ projekte s uputama. ColorSnap aplikacija će vam pomoći da odaberete najbolje kombinacije boja za svoj dom te omogućava pregledavanje više od 1500 različitih nijansi koje će zasigurno pomoći u odabiru. Curate aplikacija pomoći će vam s detaljima kao što je odabiranje na koje biste točno mjesto mogli postaviti sliku na zidu.

Budite sam svoj majstor

Ove su godine glavni trend u svijetu dizajna elementi i detalji koji se možda na prvu čine nevažni ili nevidljivi, ali upravo su oni ti koji stvaraju dizajn cijelog doma uspješnim. Novi jastuci, okviri za fotografije, prekrivači, tepih i zavjese učinit će čudo i u potpunosti stvoriti novi dojam doma. Važno je odlučiti se kakav dojam želite ostaviti i kombinirati najviše tri boje. Za kupnju svih ovih detalja najviše će vam trebati 1000 kuna.

 

Ako ste spremni na malo veći zahvat, preuredite stare vintage i retro komade koje posjedujete – stolce, stoliće ili ormariće pa ih obojite u smeđu, kremastu ili bijelu boju. Usudite se dodati i neku jarku boju. Starom namještaju jako malo treba da mu udahnete novi život. Mali detalji kao što su zlatni završeci polica, nove ručkice na kabinetima ili jastuci od baršuna na stolcima pomoći će da cijela prostorija dobije novo ozračje. Stare stolce koje ste odavno otpisali možete obojiti u boju koja vam odgovara i pretapecirati ih. Ista je stvar i s komodama, ormarićima i slično. Odlučite li biti sam svoj majstor, za zahvat će vam trebati ne više od tristotinjak kuna, koliko stoje boja, papir za brušenje te tkanina za tapeciranje.

Usporedite cijene

Kada odlučite što ćete preurediti i koliko novca možete izdvojiti za makeover doma, svakako dobro proučite ponudu i cijene te akcije i popuste. Iskoristite mogućnost pametne kupnje na rate kreditnim karticama. American Express ® kartica, koju u Hrvatskoj ima više od pola milijuna korisnika, omiljena je jer nudi mogućnost potrošačkog kredita ili  obročnog plaćanja do 24 rate bez kamata i naknada, a plaćati njome je moguće na više od 35.000 prodajnih mjesta partnera uz česte popuste i pogodnosti. Trenutačno ovu karticu možete dobiti bez troškova upisnine i članarine za prvu godinu korištenja.

Riješite se nereda

Iznenadit ćete se koliko će vaš životni prostor prodisati čim se riješite stvari koje ne koristite. Krenite s ormarima i riješite se odjeće koju više ne nosite. Pokušajte primijeniti pravilo “12 mjeseci” – doista vrijedi da sve ono što niste koristili u posljednjih godinu dana vam uistinu ne treba. Stara elektronika, dječje stvari koje nisu u upotrebi, odbačene igračke, nagomilana hrana kojoj je istekao rok trajanja. Sve to zagušuje prostor i zapravo stvara negativnu energiju.

Još više savjeta kako kupovati pametno pročitajte u velikom vodiču Net.hr-a.


Telegram Studio

Producirano u radionici TG Studija, Telegramove in-house agencije za nativni marketing, u suradnji s American Expressom i po najvišim uredničkim standardima Telegram Medije.

Povratak na Net.hr