MULTIFUNKCIONALNA

NE SLUŽI SAMO U KUHINJI: Otkrivamo sve probleme koje s lakoćom rješava obična prozirna folija

Koliko vam se puta dogodilo da ste stavili bočicu vode u torbu, koja se u pokretu razlila i sve vam smočila? U ovoj i drugim situacijama pomaže prozirna folija.

Jedan je od najkorisnijih predmeta u kućanstvu, ali većina je koristi samo za zamatanje hrane. Otkrivamo na koje sve načine možete upotrebljavati plastičnu foliju – njezine su namjene daleko od same hrane.

Borba protiv propuha

Ako vam prozori nisu savršeno izolirani, kroz sitne pukotine može ulaziti hladnoća zimi ili vam dosađivati propuh za vjetrovitih dana. Komadiće plastične folije umetnite na kritična mjesta jer ona djeluje kao savršen izolator.

Skida ljepilo od naljepnica

Odljepljivanje naljepnica s novih predmeta zna biti frustrirajuće ako se ona ne odlijepi do kraja, već ostane ljepljiva površina. Smočite papirnati ručnik i stavite ga preko problematičnog područja te ga pokrijte folijom. Ostavite da stoji tako sve dok naljepnica ne omekša, a potom je nježno uklonite.

10 genijalnih načina na koje možete iskoristiti aluminijsku foliju

Štiti valjke za boju od isušivanja

Ako ste usred radova u kući koji traju danima, i tu može pomoći plastična folija. Kako vam se valjak za boju ne bi osušio do sljedećeg dana, kada nastavljate s bojenjem zidova, zamotajte ga u foliju. Rezultat će vas oduševiti.

Olakšava čišćenje hladnjaka

Kod ovog problema trebate djelovati preventivno. Dakle, obložite stranice hladnjaka prozirnom folijom i skratit ćete vrijeme čišćenja za pola. Kada se zaprljaju, jednostavno skinite komade folije sa stranica i zamijenite ih novima.

Sprječava izljev tekućine iz boca

Koliko vam se puta dogodilo da ste stavili bočicu vode u torbu, koja se u pokretu razlila i sve vam smočila? Kako biste to prevenirali, ispod poklopca boce stavite sloj folije, a onda zatvorite na klasičan način. Folija je nepropusna pa se ovakve nezgode više neće događati, piše Daily Mail.

Povratak na Net.hr