UREĐENJE DOMA

MODERNI DNEVNI BORAVCI: Uz malo mašte i strpljenja mali stan može postati dom iz snova. Evo nekoliko cool ideja

Uređenje stana može biti prava noćna mora ako nemate dovoljno prostora za sve ideje koje bi htjeli ostvariti.

Prva prostorija za koju trebate izdvojiti novce kako bi ju uredili je zasigurno dnevni boravak. Najviše vremena provodite tamo, a i to je mjesto na koje ćete dovesti sve svoje prijatelje i rodbinu. Ne očajavajte ako mislite da nemate dovoljno mjesta, za moderni dnevni boravak potrebno je samo malo mašte i strpljenja.

Moderni dnevni boravci u malim stanovima

Svaki stan je poseban i drugačiji tako da vam ne možemo dati konkretne savjete za uređenje. No vjerujemo da se barem povremeno susrećete s problemima kao što su pohrana stvari, želja za slobodnim stolom, nedovoljno mjesta za sve slike i umjetnosti koje želite staviti.

Vjerujte, niste jedini s ovim problemima, jer čak i oni koji žive u većim prostorima nerijetko požele da imaju još veći prostor za zabavu, druženje i gledanje televizije. Osim ako nemate novca za kompletno renoviranje, morate se snaći s onime što već imate.

Iskoristite visinu prostorije

Mnogi mali stanovi često imaju ormare koji sežu skroz do stropa, pa vam možda ni ne pada na pamet taj prostor iskoristiti za nešto drugo. Na povišenom dijelu stana možete osmisliti dodatan prostor za druženje ili barem spavanje, dok će vam donji dio služiti kao ormar za pohranu stvari. Odličan primjer su ovi stanovi koji su gornji dio ormara iskoristili za dodatan ili primarni krevet.

Ne mora sve biti bijelo i otvoreno da bi se činilo veće

Istina, bijela boja povećava prostor i odaje dojam čistoće, no nekada može odati dojam sterilnosti. Posebice u manjim stanovima. Ako želite da vaš boravak i dalje ima poseban štih, dodajte boje. Personalizirajte ga dodajući šarene kutije, ormare i police. Zid vam može biti u jednoj boji, ali neka police i ostatak namještaja ima svoju boju koja će ih isticati. Nemojte odmah bacati stare ormariće i police jer mislite da ne pašu u vaš moderni dnevni boravak, radije ih renovirajte.

Ubacite puno biljki i stvorite mali vrt

Detalji su ti koji će stvoriti moderni dnevni boravak. Kako bi u svojoj dnevnoj sobi stvorili dojam svježine, dodajte biljke. Vizualno ćete dobiti na prostoru ako biljke objesite da vise ili ih posložite u zanimljive posude i objesite na zid. Trenutno najpopularniji moderni ukrasi za cvijeće su bijele ili zlatne boje. Drveni detalji uvijek su plus ako odgovaraju ostatku namještaja, kao i dodavanje svjetala za atmosferu.

Izradite multifunkcionalni namještaj

Možda vam sada smiješno zvuči, ali stol može biti stolac, a police mogu biti sofa. Kombinacije starog namještaja od drva i dodavanje novih elemenata može stvoriti savršen komad za moderne dnevne boravke. Osim što ćete uštediti na prostoru, upotpunit ćete svoju dnevnu sobu s zanimljivim namještajem.

Za koje god promjene da se odlučite, pratite jednostavno pravilo – neka bude jednostavno, ali s daškom vaše kreativnosti. Cilj lijepo uređenih modenih dnevnih boravaka je da se osjećate ugodno dok tamo provodite vrijeme.

Povratak na Net.hr