PRLJAVŠTINA ILI BOJA?

DUBINSKI OPRAO ČISTE RUČNIKE PA SE ŠOKIRAO REZULTATIMA: ‘Vjerojatno će i vaši ovako ispasti’

Par je ostavio ručnike u kadi preko noći, a nisu mogli doći k sebi kada su vidjeli rezultate pranja

Jared Guynes na Facebooku je podijelio šokantno otkriće nakon dubinskog pranja ručnika u kadi. Naime, objavio je fotografiju smeđe tekućine koja je ostala iza čistih ručnika koja je privukla mnogo pažnje na društvenim mrežama.

JEDNO PITANJE POSVAĐALO INTERNET: Kako vi slažete ručnike? Tisuće ljudi tvrde: ‘Ovo je jedini pravilan način!’

“Moja supruga je na internetu tražila savjete o pranju ručnika, gdje za dubinsko čišćenje koristite određenu kombinaciju kemikalija za čišćenje. Uzela je naše čiste ručnike koji su bili oprani i spremljeni u ormaru, stavila ih u kadu s mješavinom sode bikarbone, boraksa, oxi cleana (deterždenta za uklanjanje mrlja) i tople vode te ih je pustila da se namaču preko noći. Ova voda je rezultat namakanja”, napisao je Jared uz fotografiju.

On tvrdi da su njegovi ručnici proizveli tako prljavu tekućinu zbog nakupljanja “mikroskopskih količina sapuna i deterdženta koji su se začepili u vlaknima”. Smatra i da su svačiji ručnici ovako prljavi.

RUČNICI MEKI KAO DUŠA BEZ OMEKŠIVAČA: Žena pokazala fora trik u kadi i pokrenula lavinu genijalnih savjeta

Prema Jaredu, prljavština koja je izašla iz njegovih ručnika zapravo je puna bakterija iako su često prani u perilici za rublje. “Ovo me izludjelo. Ručnici u vašoj kući, bez obzira na to koliko mislite da su čisti, vjerojatno su jednako ovoliko prljavi”, dodao je.

Različite teorije na društvenim mrežama

Fotografija prljave vode i ručnika završila je u brojnim Facebook grupama posvećenim čišćenju. “O moj bože, odmah moram očistiti svoje ručnike”, komentirala je jedna žena.

Ipak, drugi smatraju kako ovakvo pranje nije potrebno ako ručnike redovito i dovoljno dugo perete na visokim temperaturama. “Ako svaki put pravilno perete odjeću i ručnike, ovo vam se neće dogoditi. Ova prljavština javlja se kada perete na 30 stupnjeva ili na brzom pranju”, uvjerena je jedna članica grupe za čišćenje.

Drugi su pak mišljenja kako su ručnici pustili boju pa je zato tekućina obojana. “Malo sam razočaran nakon što sam vidio da su ručnici smeđi”, napisao je jedan član grupe.

Inače, ručnike je poželjno prati na što višoj temperaturi, na 60 ili 90 stupnjeva.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr