BISTE LI VI TAKO?

BILO JOJ JE DOSTA STRESA: Ostavila je posao i stan te započela život na farmi bez struje i vode, evo kako joj ide

Biste li se usudili napustiti posao i život u civilizaciji te otići živjeti u osamu samo od plodova vlastitih ruku? Ova je žena odlučila reći “ne” stresu i već dvije godine živi bez novca.

Prije dvije godine je Jo Neemeth (48) dala otkaz na poslu, iselila se iz unajmljenog stana i započela novi život – izgradila je mobilnu kućicu na farmi svojih prijatelja u Novom Južnom Walesu, posadila vrt i kupila solarne panele posljednjim zalihama novca.

“Gledam ljude koji rade po cijele dane i jedva krpaju kraj s krajem. Plaši me to. Prijatelji su mi nudili novac, ali ja sam ih pristojno odbila i odlučila pokušati bez novca”, objašnjava.

NIŠTA NIJE KUPOVALA GODINU DANA I UŠTEDJELA 190.000 KUNA: Ispovijest žene kojoj je odluka okrenula život

Prije toga je živjela prosječnim životom, imala stalno zaposlenje i plaćala stanarinu i režije. Ali kad je počela osjećati veliki stres svakodnevnog života, odlučila se vratiti osnovama – hrani, vodi, skloništu i odjeći.

Prijatelji na čijoj farmi boravi složili su se da ondje živi u zamjenu za uzgoj povrća, koje jedu i oni. Zamijenila je klasičan tuš vodom iz kante, a perilicu rublja ručnim pranjem. Solarni paneli dovoljni su da može imati svjetlo, koristiti računalo i spojiti se na Wi-Fi.

Hrani se isključivo povrćem iz vlastita uzgoja, a volontira na lokalnoj tržnici gdje zamjenjuje svoje proizvode za ostale potrepštine. Priznaje kako je vrlo teško živjeti bez novca jer nerijetko mora obilaziti kontejnere i “žicati” hranu kojoj je istekao rok u restoranima.

Svojim primjerom želi inspirirati druge da konzumiraju manje i žive život bez stresa, piše Daily Mail.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr