Čist životni prostor

BEZ PUNO MUKE: Poslušajte ove savjete i zauvijek izbacite nered iz svog stana

Čak i ljudi koji su dobro organizirani ponekad su na ozbiljnom testu kad se suoče s viškom stvari i manjkom životnog prostora. Evo što možete učiniti.

Košare

Ne morate ih voljeti, ali ih naučite iskoristiti. Mogu imati svrhu u kupaonici, dnevnoj sobi, ali i svakoj drugoj prostoriji. Dobrodošle su jer uglavnom izgledaju lijepo, a i funkcionalne su. Ako imate gomilu sitnica kojih ne možete odreći, a kad ih stavite na policu dobijete komadić kaosa, sve to lijepo spakirajte u košaru, a potom nju stavite na policu i problem je riješen.

Polica u kupaonici

Ako vam nedostaje prostora u kupaonici, razmotrite mogućnost ugradnje male police iznad vodokotlića, ako je u pitanju onaj niskomontažni. Dovoljna je plitka polica, u širini kotlića, a na njoj možete držati zalihe toalet papira, sapuna, deterdženta za rublje…

VELIKO POSPREMANJE ŽIVOTA Evo čega se morate riješiti kako bi živjeli sretnije i kvalitetnije

Prenamijenite stvari

Stvarima nađite nekonvencionalnu primjenu. Male vješalice koje obično koristimo za kuhinjske krpe ili ručnike, one samoljepljive, možete zalijepiti s unutarnje strane vrata ormara i na njih objesiti ključeve, primjerice.

Prozirne plastične kutije

Prozirne plastične kutije s poklopcem također su visoko na listi vaših ‘najboljih prijatelja’ ako vam nedostaje prostora. U njima zimi, na primjer, možete držati ljetnu obuću. Zauzimat će manje mesta, a ništa im neće nedostajati dok opet ne dođe toplije vrijeme. Dobra stvar je što ove kutije možete slagati jednu na drugu jer ako kupite više istih, bit će stabilne, a stvari će biti pregledno sortirane. Možete ih staviti na ormar, iza sobnih vrata, ispod kreveta…

BEZ POL’ MUKE: Super trikovi da vaša mikrovalka zablista kao nova

Zavirite ispod kreveta

Ako nemate krevet koji je sasvim nisko pri podu, ispod njega se nalazi zgodan prostor za skladištenje. Spremite ondje kutije i kofere i oslobodite prostor.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr