banner

Prijedlog uređenja stana od 95 m2 u kojem će živjeti tek zaručeni par

Potrebna nam je pomoć oko namještanja stana, odnosno rasporeda soba u njemu. Prostor je neograđen, samo vanjski zidovi, površine (bez balkona) oko 95 m2 te imamo mogućnost da pravimo raspored po mjeri.

Mi smo napravili neki po nama optimalni raspored, ali naravno željeli bismo čuti mišljenje od strane stručnjaka. Tek smo se zaručili te bismo željeli imati mladalački, funkionalan stan.

Balkon je okrenut prema zapadnoj strani, što nam je idealno zbog svjetlosti te pogleda. Kuhinja na L sa šankom je nekako izbor koji se sam po sebi nameće, a ja bih svakako želio imati šank. Također bsmoi željeli smjestiti kamin u dnevni boravak – otvor/lokacija za dimnjak nije problem jer je iznad nas krov.

Nismo se odlučili još kako bismo točno postavili talijansko kupatilo u našoj spavaćoj sobi, a to je nešto što bismo svakako htjeli imati.

Poštovani,

Vaša predložena ideja s dvije spavaonice u zapadnom, te kupaonicom, spremištem i dodatnom spavaonicom u sjeveroistočnom dijelu stana zasigurno zadovoljava buduće potrebe za sobama, ali za sada dok za tim nema potrebe, imate poluzatvoren stambeni prostor s relativno malim prostorom za dnevni boravak i kuhinju. Organizacija istog u zoni balkona djelomično determinira smještaj elemenata budući da u sredini prostorije egzistira postojeći stup.

Ja bih Vam predložila da u istočni dio stana smjestite dvije spavaonice kako ste i zamislili, s kupaonicom te internim hodnikom, a da ostatak stana podredite dnevnim aktivnostima. Spavaći trakt time dobiva privatnost, a stan ostaje u istočnom dijelu otvoren sjever-jug.

Nasuprot ulazu možete smjestiti veći ugradbeni ormar, a lokacija istog će omogućiti izdvajanje zone ulaza od dnevnog prostora. Time se tvori mala kružna veza koju uz istočni zid možete iskoristiti za smještaj kupaonice. Ulaz u istu ostaje zaštićen iako nije bilo potrebe za formiranjem dodatnih vrata i otvora.

Ostaje Vam zona uz balkon, gdje bi se mogla smjestiti lijepa velika kuhinja sa stolom, te zona dnevnog boravaka nasuprot, gdje uz kamin možete bezbrižno uživati i relaksirati se. Kako nema vrata, zone su povezane, a opet imaju autonomiju svaka za sebe.

Danas-sutra ako se ukaže potreba, možete dodatnu spavaonicu smjestiti uz zid predložene sobe te zapadnu zonu dnevnog boravka iskoristiti za istu.

Do tada uživajte u stanu i iskoristite ga. Prozračnost i jedostavnost omogućit će Vam dodatni osjećaj slobode i prostornosti i kada ste doma.

Pripadajuća galerija nudi pogled na moderan stan s lijepom velikom kuhinjom. Šanka doduše nema na slikama, ali je zato predviđen u tlocrtu. Sretno s uređenjem…

Savjetuje:
Ana Đurđek Kuga, dipl. ing. arh

Povratak na Net.hr