banner

Kako do sobe za tinejdzera te fleksibilnog dnevnog i blagovaonice

Imamo veliki stan, ali nezadovoljava nase potrebe, naime za pocetak spavaonice su velike, a stariji sin bi se rado odvojio od mladeg.

Zeljeli bismo imati funkcionalnu kuhinju i fleksibilnu blagavaonicu jer nam veliki stol opterecuje dnevni dio, a rijetko ga koristimo. I muz i ja smo strastveni citaci, i uz puno knjiga bilo bi lijepo maknuti racunalo iz spavace sobe i dobiti radni kutak unutar dnevnog boravka. Takoder, ako je moguce organizirati dodatnu kupaonicu u istocnom dijelu stana, to bi nam olaksalo zivot. Znam da je ovo dosta opterecujuce, ali svaka pomoc je dobrodosla. Balkon je na jug, ulaz u stan na zapadnoj strani. Spremni smo na kompromise i zato vas molimo za pomoc.

Postovani,

Potreba tinejdzera za privatnoscu je sasvim razumljiva, a Vi mu to zaista mozete unutar Vaseg zivotnog prostora i omoguciti. Buduci da je dosadasnja djecja soba dosta velika, predlazem Vam istu pregraditi na dvije, a starijem sinu ponuditi premjestaj u zapadno krilo stana, tj. vasu dosadasnju spavaonicu. Bit ce bilze ulazu stan, imat ce svoj mali hodnik i maksimalnu privatnosti koju ovakva povrsina stana nudi, a Vi mir i tisinu u drugom dijelu.

Vasa nova soba ce biti mozda nesto manja, ali uz istu je moguce organizirati i manju kupaonicu s WC-om te dodatnu djecju, cime ste spavaci trakt odvojili od dnevnog dijela i smjestajem u istocni dio stana omogucujete jedni drugima zaista dovoljnu privatnost.

Buduci da Vam treba fleksibilna dnevna zona, predlazem Vam kuhinju samo nacelno odvojiti, i uz istu, sa suprotne strane organizirati dnevni dio. Stol mozete postaviti poprecno, u vidu pulta, a isti ce za potrebe konkretnog obroka za tili cas biti u svojoj punoj velicini.

Izlaz na balkon moguc je iz dnevnog dijela ali i iz kuhinje, cime dobivate i tu zgodnu kruznu vezu. Na ovaj nacin osoba koja objeduje ima kontakt i sa sjedecim dijelom, kuhinja s radnim i bibliotekom, terasa sa cijelom dnevnom zonom, sto znaci da se sve zone prozimaju, ali su zadrzale potrebnu vlastitu autonomiju.

Biblioteku s radnim dijelom mozete smjestiti na sjeverni zid, a dio uz ulaz iskorisititi za ugradbeni ormar, na isti nacin kao i u novom spavacem traktu istocnog dijela stana.

Nadam se da Vas predlozeno rjesenje zadovoljava bar u nekim kljucnim cimbenicima, i da ce svako od Vasih sustanara biti zadovoljen. Pripadajuca galerija nudi zanimljiv i nadasve fleksibilan stan, pa mozda koja ideja i sazivi kod Vas.

Savjetuje:
Ana Durdek Kuga, dipl. ing. arh

Povratak na Net.hr