banner

Gdje u malo kvadrata ugurati sobu za 10-godisnjaka?

Trebamo pomoc kod organizacije dodatne sobe za 10-godisnjaka. Fleksibilni smo i vrlo jednostavni, ali bez obzira muci nas manjak kvadrata. Volimo kuhati, ali obroke uvijek jedemo ‘s nogu’. Ako je bilo kako moguce zadrzati dio balkona, spasilo bi nas.

Postovana,

Prvenstveno bih Vam predlozila otvoriti ulazni dio te kuhinju. Organizacijom navedenih prostorija u nastavku te povezujucu ulaznu zonu sa centralnom zonom stana dobivate vizualno vise prostora, a i sama kuhinja je logicnije smjestena.

Istovremeno soba uz kuhinju dobiva vecu intimu, jer ulaz iz kuhinje u istu podrazumijva interakciju koja mozda nije uvijek dobrodosla.

Buduci tinejdzer dobiva svoj prostor i relativan mir, a vi prostor kuhinje za sebe.

Vasa nova spavaonica moze se organizirati na nacin da se iskoristi dio balkona/lode. Ako Vam to nije prihvatljivo uvijek je moguce jednostavno koristiti ‘kauc na rasklapanje’ unutar zone dnevnog boravka.

Medutim, na ovaj nacin dobivate odvojene spavace sobe, dio balkona je ostao u funkciji, a kuhinja je postala funkcionalna i centrala zona stana. Uz nju je organiziran i jednostavan stol/pult, koji moze biti i za ‘pravi obrok’, a ne samo za onaj ‘s nogu’.

Dnevna zona odmora je smanjena, ali je dobila svoju relativnu izdvojenost u odnosu na ostatak stana sto njenom korisniku omogucuje dosta veliku autonomnost te mir.

U konacnici imate fleksibilan prostor, ali istovremeno i mirne zone za pojedine clanove kucanstva.

Galerija u prilogu ima zgodna rjesenja za manje prostore, ali i nadasve vizualno zanimljiva rjesenja, pa mislim da cete sigurno naci koju ideju i za Vasu renovaciju.

Savjetuje:
Ana Durdek Kuga, dipl. ing. arh

Povratak na Net.hr