OVO SLAMA SRCE

DOKTOR KOJI LIJEČI ZARAŽENE DIRNUO JE SVIJET SVOJOM ŽRTVOM: ‘Dobrovoljno sam postao beskućnik…’

Ovaj liječnik podigao je šator u svojoj garaži, gdje spava svake noći nakon napornih smjena u bolnici

Kalifornijski liječnik koji radi na prvoj liniji i liječi bolesnike s koronavirusom nakon smjene se samoizolira, ali na način koji uistinu slama srce.  Dr. Timmy Cheng odlučio je živjeti u šatoru kako bi zaštitio svoju obitelj od potencijalne zaraze.

“Dobrovoljno sam postao beskućnik kako bih zaštitio svoju obitelj ako se zarazim i donesem virus kući”, napisao je Cheng na Facebooku i pokazao kako njegov život izgleda otkako je svijet poharao smrtonosni virus za koji još uvijek nema lijeka ni cjepiva.

OVAJ PRIZOR IZ DUĆANA JE RAZBJESNIO INTERNET: Prodavačica u suzama nakon što ju je napao bezobrazni kupac

Spavao i u automobilu te u bolnici

Naime, ovaj liječnik podigao je šator u svojoj garaži, gdje spava svake noći nakon napornih smjena u bolnici. Objasnio je kako je jednu noć spavao u automobilu, a zatim četiri noći u bolnici, a onda mu je petoga dana supruga predložila da živi u šatoru u njihovoj garaži.

Pulmolog zaposlen u Medicinskom centru u Irvineu odmah je pristao na ideju, a njegova objava na Facebooku postala je viralna i podijelilo ju je gotovo 40.000 ljudi. Cheng, koji nije siguran koliko će tjedana ili mjeseci morati živjeti u šatoru, ima i poruku za druge.

TESTIRANJE DOMOVA ZARAŽENIH OTKRILO GDJE SE VIRUS NAJVIŠE ZADRŽAVA: Tri od pet uzoraka pozitivno samo u ovoj prostoriji

‘Nitko nije dovoljno zdrav…’

“Možete pomoći meni i drugim zdravstvenim djelatnicima da više ne budemo beskućnici boraveći kod kuće”, poručio je dodavši kako nitko nije dovoljno zdrav da se ne bi mogao zaraziti.

“Ostanite doma i pomozite zaustaviti širenje ovoga virusa. Bezbroj liječnika, medicinskih sestara i ostalih zdravstvenih radnika naporno radi na tome da spasi vaše živote. Najmanje što možete učiniti jest ostati kod kuće, kako bismo i mi jednoga dana mogli otići kući svojim najmilijima”, zaključio je kalifornijski liječnik na Facebooku.

Povratak na Net.hr