Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Dogus je u Hrvatskoj uložio 250 milijuna eura, a sada u hotelima i marinama zapošljava sezonce

Smještena uz liticu s pogledom na more i Dubrovačke zidine, sofisticiranog i opuštenog ambijenta, Villa Dubrovnik godinama je pri vrhu popisa najboljih i najluksuznijih hotela u Hrvatskoj. Villu Dubrovnik prije pet je godina preuzela Dogus grupa, konglomerat sa 35.000 zaposlenika i imovinom vrijednom više od 10 milijardi eura. Uz Villu Dubrovnik, u njezinu su vlasništvu luksuzni hoteli i vrhunski restorani poput Coye, Roka, Nusr-Eta i Zume ili Ville Borghese u Rimu i D-Maris Baya u Turskoj.

Val zapošljavanja sezonaca

Dogus upravo zapošljava sezonce. Hoteli u vlasništvu Dogus grupe, Villa Dubrovnik i D-Resort Šibenik, za predstojeću sezonu zapošljavaju oko 150 sezonskih radnika, oko 75 u svakom hotelu. Traže uglavnom operativce: konobare, kuhare, sobarice i pomoćne radnike. No, iako se radi o početnim pozicijama, nije rijetkost da ljudi koji u Dogus dođu kao sezonci u kompaniji razviju karijeru.

Ljudi kao najveća vrijednost kompanije

Iz Dogusa ističu da ljude vide kao najveću vrijednost kompanije. “Svi koji se zaposle u Dogus grupi imaju priliku učiti od najboljih i otvara im se prilika za potencijalnu inozemnu karijeru u turizmu. Uz odlična materijalna prava i poticajnu radnu atmosferu, svi koji dobiju posao, imaju priliku napredovati i ostvariti puni potencijal u turizmu”, kažu iz Dogusa. Dogus je jedan od najvećih stranih ulagača u hrvatski turizam, u koji su u posljednjih deset godina u tri jadranske marine te hotele kojima upravljaju uložili 250 milijuna eura. Posao u velikom sustavu, čija su sastavnica brendirani restorani i globalno prepoznati hoteli, izvrsna je referenca u životopisu, kao i prilika za brušenje vlastitog potencijala. Unutar Dogusa puno se truda ulaže u profesionalni razvoj zaposlenika.

Počela kao studentica, sada voditeljica smjene

Jedan od primjera koji to potvrđuju je poslovni put Snježane Kovač Focalilar, koja je kao studentica još 2015. počela sezonski raditi u hotelu D-Resort u Šibeniku te je napredovala do voditeljice smjene.

“U to sam vrijeme završavala studij menadžmenta na šibenskom veleučilištu. Baš se dovršavala gradnja D-Resorta. Objavili su natječaj za studente, a odabrani su trebali ići na dvomjesečno stručno usavršavanje u Tursku. Nisam imala nikakvog iskustva, to mi se učinilo kao vrhunska prilika. Odlučila sam se prijaviti”, govori Snježana Kovač Focalilar. S ostalim praktikantima koji su se prijavili za rad u D-Resortu, dobila je upitnik u kojem je mogla navesti u kojem bi odjelu željela raditi. Ona je odabrala odjel za odnose s gostima.

 

“To je možda i ono najbolje kod rada u Dogusu. Krenula sam od prve stepenice kao sezonac. Počela sam kao agent, ali sada sam napredovala do voditeljice smjene i vodim cijeli tim ljudi. Ali, ako si voljan, ako imaš želju razvijati se u nekom smjeru, definitivno dobiješ priliku”, zaključuje Snježana Kovač Focalilar.

Doznajte koja su otvorena radna mjesta u Dogusu i prijavite se odmah za posao u najatraktivnijim objektima na top-destinacijama u Hrvatskoj.

 

Sadržaj donosimo u suradnji s Dogus grupom

Povratak na Net.hr