LAKO JE RJEŠIVO

ZABORAVITE BRAČNO SAVJETOVANJE: Ako se u zadnje vrijeme često svađate, problem je vjerojatno u tome

Bračni problemi ponekad su vrlo ozbiljni, ali oni često nastaju zbog jednog banalnog problema kojega supružnici nisu ni svjesni, a to je nedostatak sna.

Spavanje više od sedam sati na dan može vam pomoći da riješite nesuglasice s partnerom, smatraju stručnjaci. Analizirali su kako se parovi nose sa stresnim situacijama i usporedili to s brojem sati spavanja noć prije.

Oni koji su spavali manje od sedam sati bili su skloniji započinjati svađu s partnerom i imali su više razine upale u krvi. Ti se upalni odgovori povezuju sa srčanim bolestima, artritisom i ostalim kroničnim bolestima.

PREKINITE ZAČARANI KRUG: Prepoznajte da slijedi svađa, a zatim primijenite ove trikove i spasite vezu

Stručnjaci savjetuju parovima da se jednostavno bolje naspavaju ako imaju bračnih ili zdravstvenih problema.

“Zanimalo nas je kako je spavanje povezano s upalom kod vjenčanih parova i utječe li nedostatak sna jednog partnera na upalu drugoga”, objašnjava autorica studije Stephanie Wilson. “Ustanovili smo da se ispitanici koji nisu dovoljno spavali nekoliko noći zaredom nisu probudili s većom upalom, ali su imali veći upalni odgovor na svađu.”

To bi značilo kako manjak sna povećava osjetljivost na stres. Parovi su se više svađali ako dvije noći prije toga nisu spavali sedam sati ili više. Za svaki sat izgubljenog sna istraživači su zabilježili da su razine dvaju poznatih upalnih biljega porasle za šest posto.

Parovi koji su koristili nezdravu taktiku tijekom svađanja imali su još veći upalni odgovor – oko deset posto povećanja sa svakim satom manje spavanja, piše Daily Mail.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr