DA NE POVJERUJEŠ

SVEKRVA JE MALTRETIRA, A SAD SE POČELA PONAŠATI ČUDNO; Žena u panici: ‘Zar bih ovo trebala trpjeti cijeli život?’

Svekrvini kći i suprug toleriraju joj takvo ponašanje i mladom paru stalno šalju poruke u kojima ih nagovaraju da joj se ne suprotstavljaju i da je prihvate takvu kakva jest

Žene koje imaju odličan odnos sa svekrvom mogu se smatrati sretnicama. Žena iz ove priče nije jedna od njih. Ona se požalila kolumnistici Insidera na majku svojega budućeg supruga, koja joj neprestano zagorčava život. Treba li je ignorirati ili pokazati zube?

Anonimna žena navela je kako više ne zna kako da se postavi prema svekrvi koja, ako nešto nije po njenom, odmah postane zlobna i sarkastična.

“Počelo je prije dvije godine kada sam joj pomagala u poslu s prodajom posuđa i jedna mi je staklena posuda pala i razbila se. Tada mi je rekla da to moram platiti, što sam i napravila. Razmislila sam i odlučila da joj više ne želim pomagati; to mi ionako nije plaćala, a stvaralo mi je ogroman stres”, ispričala je.

MLADOŽENJINA MAJKA RAZBJESNILA INTERNET: ‘Jesam li oštrokondža ako ovo tražim za vjenčanje svoga sina?’

Obitelj na strani svekrve

No, kada je svekrvi rekla da ne želi više raditi s njome, ova joj je održala predavanje o tome kako “ne poštuje starije od sebe”.

“Nastavila je prema meni biti bezobrazna naredna tri tjedna, a u lice mi je rekla kako svojega zaručnika činim nesretnim”, dodala je očajna snaha. Stvari su postale još čudnije kada joj se svekrva počela žaliti na svoga sina, kao da očekuje da ona stane na njezinu stranu.

“Uz to, još svima u obitelji govori da je ne poštujem, a svoje ponašanje, naravno, ne spominje”, rekla je mlada žena. Bez obzira na to, svekrvini kći i suprug toleriraju joj takvo ponašanje i mladom paru stalno šalju poruke u kojima ih nagovaraju da joj se ne suprotstavljaju i da je prihvate takvu kakva jest.

shutterstock

Valja postaviti granice

“Mogu li što učiniti da poboljšam ovu situaciju ili ću to morati trpjeti kroz cijelu svoju vezu?”, pitala je žena na kraju, a kolumnistica i stručnjakinja za odnose Julia Naftulin dala joj je zlata vrijedan savjet.

“Jasno je da ste predani svojoj budućoj obitelji i žao mi je što vam to ne uzvraćaju kako bi trebali. Ipak, ne krivim vas što ste se povukli kada ste osjetili da vas se podcjenjuje jer, premda vaša svekrva zvuči kao teška osoba, jasno postavljanje granica i razgovor s njome mogu pomoći u ovakvoj situaciji”, odgovorila joj je.

“No, prije toga popričajte sa svojim zaručnikom i napravite zajednički plan, da točno znate što joj tko od vas predbacuje. I zapamtite, ipak je riječ o njegovoj obitelji, a njegova će vam podrška trebati još dugo”, napomenula je Naftulin.

Povratak na Net.hr