Nije do vas

SUZA SUZU STIŽE: Dečki, evo što vam je za činiti ako vam se cura rasplače nakon seksa

Istraživanje provedeno u Australiji pokazalo je da to nije rijetka pojava. Gotovo svaka druga žena ponekad nakon seksa osjeća neobjašnjivu tugu, pokazala je studija.

Znanstvenici su ovo stanje nazvali postkoitalna disforija (općenito, disforija je blaža forma depresivnog poremećaja, koja je suprotna od euforije). Ovo stanje može imati različite manifestacije, od neobjašnjivog osjećaja nelagodnosti koji ženu obuzme nakon seksa, do neutješnog plača, piše Men’s Health.

Ali, postoji i dobra vijest.Naime, to plakanje nema baš nikakve veze s partnerom žene o kojoj je riječ. Žene koje su sudjelovale u istraživanju, bile su izričite u tvrdnji da su osjećaji koji ih obuzmu u tom trenutku neobjašnjivi, tako da ih nije ni na koji način moguće povezati s muškarcem s kojim su u vezi. Čak ni ako je u pitanju ne osobito vješt ljubavnik.

JESTE LI I VI TUŽNE NAKON SEKSA? Evo što morate znati o ovoj pojavi

“Ponekad je u pitanju samo biološki odgovor na seks. Tijekom seksa, tijelo žene (i muškarca, naravno, ali ovdje nije riječ o tome) prolazi kroz brojne hormonske i neurološke promene, i lako je moguće da neke od njih budu okidač za suze, kaže dr Lori Brotto, psihologinja s University of British Columbia i voditeljica istraživanja.

Zagrlite je

A može biti i nešto od brojnih ostalih drugih mogućnosti, kaže dr Brotto. Žena se možda osjeća usamljeno nakon što je seks kao vrhunac bliskosti završen, ili iz nekog razloga osjeća krivicu.

Ili vam je možda, prvi put u životu, ili prvi put otkako ste u vezi, poželjela reći da vas voli… A to su onda dobre suze, zar ne?

Ako vaša partnerica djeluje potišteno, ili se rasplače nakon seksa, dajte joj šansu da priča o tome. Ako vam djeluje kao da se rastužila, recite joj to, nije komplicirano. Jedno ‘djeluješ tužno, jesi li dobro’ trebalo bi biti i više nego dovoljno.

MOŽDA STE ZAROBLJENI A NI NE ZNATE: Provjerite jeste li žrtva vaginalne manipulacije

Ako ne želi razgovarati o tome – pustite je. Samo je zagrlite. Ponekad je to sve što joj treba.

Povratak na Net.hr