VANJSKA VALIDACIJA

SUPRUŽNICI PRAKTICIRAJU ‘MODIFICIRANU MONOGAMIJU’: ‘Besmisleno je pretvarati se da nas drugi ne privlače’

Supružnici su izmijenili definiciju monogamije jer im je besmisleno pretvarati se da druge ljude više nikad neće smatrati privlačnima

Blogerica N. Alysha Lewis za She Knows otkrila je da ona i njen suprug prakticiraju tzv. “modificiranu monogamiju”.

“Prije nekoliko mjeseci rekla sam suprugu: ‘Trebam novog dečka s interneta’. Njegov odgovor je bio da mi moramo pronaći jednog. Možda ste zbunjeni i pitate se zašto s mužem pričam o prevari kao da se radi o maramici. Dvije riječi će vam sve objasniti – modificirana monogamija”, napisala je.

Baš kao što je seksualnost spektar, Alysha i Lawrence misle kako su i veze fluidne. Preinačili su svoju definiciju monogamije jer im se činilo štetnim i besmislenim pretvarati se da druge ljude više nikad neće smatrati privlačnima.

Iako obožava supruga, žena je koja treba vanjsku validaciju, što vrijedi i za njega. Iako flertaju sa strancima, to im ne nedostaje u njihovom odnosu.

Iskrenost kao temelj svega

“Poznanici su uvijek iznenađeni kada vide koliko se volimo nakon devet godina braka. Dakle, ne radi se o tome da moj muž nikad ne flerta sa mnom pa moram tražiti pažnju negdje drugdje. Ovo je jednostavno vanjski izvor privlačnosti”, objasnila je Alysha.

Takav im aranžman pali jer uvijek moraju biti iskreni jedno s drugim. “Ja znam što on radi, a on što ja. Mi smo poput Willa i Jade Pinkett Smith. Ništa se ne događa bez da si međusobno prvo ne kažemo. Ova razina komunikacije održava nas emotivno i mentalno povezanima, zbog čega mogu verbalizirati svoju želju za flertanjem s drugim tipovima, a i moj suprug može slobodno razgovarati s nekom djevojkom na Redditu”, dodala je.

Ipak, nisu uspjeli prevladati ljubomoru. Ispočetka su joj smetala suprugova dopisivanja s drugim djevojkama na internetu, no onda se čula sa starom simpatijom. “Shvatila sam da to nije nimalo utjecalo na moj odnos s mužem. Zabavno je imati prijatelja s kojim se možeš šaliti o seksu tu i tamo”, priznaje Alysha.

Izmijenjena monogamija nije temelj njihovog braka, ali kako kaže, jedan je od faktora koji joj potvrđuju da je izabrala pravu osobu s kojom želi provesti ostatak života.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr