Što se skriva u ljudskom srcu

ŠOKANTNA ISTINA: Pročitala dnevnik svog bivšeg dečka i otkrila da je nikada nije volio

Sheena Sharma, novinarka Elite Dailyja, dolučila je javno podijeliti svoju priču o ljubavnom brodolomu i slomljenom srcu.

“Prekinuli smo prije više od godinu dana, ali istina je da ga ja nikada nisam prestala voljeti. Kada mi je prošlog tjedna poslao poruku, ne znam ni sama zašto sam mu odgovorila. Možda zato što je moj ljubavni život trenutno… Ma ni nemam ljubavni život. Javio mi je kako će u New Yorku provesti tjedan dana jer dolazi na razgovor za posao. Rekla sam mu kako može biti kod mene jer sam znala da nema posao i to mi se učinilo kao humana stvar, ali priznajem da sam imala i sebične motive.

Ponovni susret

Naša prva zajednička noć bila je prekrasna. Našli smo se nedaleko od mog ureda i otišli na večeru. Pričali smo o planovima, a komunikacija nam je i dalje bila odlična. Jedina je razlika bila u tome što smo bili stariji i zreliji. Kad smo došli u moj stan, spremili smo se za spavanje i nastavili pričati. Onda sam ga ja poljubila u obraz.

Ono što je uslijedilo bilo je prirodna reakcija: trijezni, strastveni seks. Bilo je odlično. Ni sljedeći dan nije bio loš. Imala sam osjećaj kao da smo ponovno zajedno.

Trećeg je dana imao nekoliko pregleda kod liječnika. Kad sam se vratila kući nakon posla, vidjela sam njegov ruksak na podu kraj svog kreveta.

155294390

To me paraliziralo.

Crna je torba praktički molila da je otvorim. Kada sam pogledala unutra, ugledala sam maleni dnevnik.

Moj je bivši volio pisati.

Oklijevala sam na trenutak – bilo je toliko stvari koje sam htjela znati, koje sam željela čuti iz njegovih usta. Znala sam da će se vratiti za otprilike sat vremena…

Sadržaj dnevnika

Bilo je nekoliko stvari o njemu i njegovom izgledu. Nije baš bio zadovoljan svojim odrazom u ogledalu. Potom sam ugledala svoje ime, Sheena.

Dah mi je zastao u grlu.

Čitala sam unose od srpnja 2014. do kolovoza 2015. godine. U to vrijeme više nismo bili skupa, ali smo se dopisivali.

No, riječi kojima me opisivao nisu imale veze s ljubavlju ili zaljubljenošću… Bile su to obične riječi, kao da sam neka usputna cura koju je vidio u metrou. On je, s druge strane, slomio moje srce. Bila sam glupa.

tuga, umor, žena

Sjedila sam na krevetu, previše šokirana da bih se pomaknula. Bacila sam dnevnik i sklupčala se na krevetu.

Ono što je bilo čudno je način na koji je opisivao banalne stvari u životu – toliko boja, energije, pokreta, detalja… Sve mi je počelo biti jasnije, naša veza i naš odnos. Zašto je uvijek bio tako dalek. Zašto nikada nije htio pričati o budućnosti.

Posljednji razgovor

Dok sam čekala da se vrati, mislila sam kako ću početi plakati. Ali, suze nisu došle. Kad je napokon ušao u stan, bila sam spremna za razgovor. Pogledao je u mene, pa u dnevnik i opet u mene. Sjeo je na stolicu.

‘Samo me pusti da kažem nešto’, rekla sam.

‘Znam da nisam trebala pročitati, ali nisam si mogla pomoći. Znala sam da se osjećaš izgubljeno, ali nisam znala da si OVOLIKO izgubljen. Teško je znati što ti se mota po glavi, a meni je jako stalo do tebe.

‘Znao sam da ćeš napraviti nešto dramatično poput ovoga. Vjerovao sam ti. Zato sam ostavio svoje stvari’, uzvratio mi je on.

depresija

‘Ovo ovdje, tvoja zbunjenost, nezrelost… To nam je stalo na put. Razumijem zašto si napustio New York i odlučio putovati. I ja bih napravila isto1, rekla sam polako.

On je ustao i počeo skupljati svoje stvari. Svoj dnevnik. Svoju premalu odjeću. Svoj jastuk kojeg je uvijek nosio sa sobom.

‘E, da. Zaljubljen sam u nekoga. A to nisi ti’, rekao je i otišao.

Život nakon ljubavi

Njegov posljednji pokušaj da me povrijedi. Znala sam da to nije istina jer mi je prve noći rekao da nema nikoga.

Suze su se odlučile pojaviti.

Kažu da se sve događa s razlogom. Nešto mi govori da sam taj dnevnik morala pronaći i pročitati. Shvatila sam da me nikada nije volio. Shvatila sam da žene i muškarci komuniciraju na potpuno suprotne načine. Naučila sam da se nikome ne može vjerovati u potpunosti, pa čak i onima koji su nam najbliži.

Vjerujte mi, na kraju je taj dnevnik bio baš ono što sam trebala. Neke su stvari bolje kad su neizgovorene”, podijelila je Sheena.

prekid, srce, tuga, nada

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr