ZANIMLJIVE SPOZNAJE

SNIMALI 6 PAROVA TIJEKOM NOĆI: Intiman video otkriva njihove navike spavanja – od maženja do puštanja vjetrova

Šest parova pristalo je da ih se snima tijekom noći za potrebe istraživanja o navikama spavanja. Bilo je tu svega.

Zanimljivo testiranje ljudskih navika noću pokazalo je da današnji parovi jako puno vremena provode na mobitelima i tabletima. Osim toga, neki su imali nezgode u vidu ispuštanja vjetrova u snu, dok su se drugi mazili. Jedan od parova u braku je devet godina i obično idu u krevet oko devet navečer, a potom “vise” na mobitelima do 11. Žena je trenutno sedam mjeseci trudna i liječi slomljeni gležanj, zbog čega je njezina kvaliteta spavanja trenutno samo “u redu”.

 

Pričanje, hrkanje, puštanje vjetrova

Drugi par je u vezi godinu i pol i obično liježe oko ponoći. Kažu kako uglavnom spavaju dobro i vole se maziti. Problemi nastupaju ujutro jer se ona budi znatno ranije nego on i kaže da je živcira dok ga čeka. Onda ga namjerno iritira kako bi ga probudila, što se njemu nipošto ne sviđa, piše Daily Mail.

 

Eksperiment je otkrio da neki imaju problem s pričanjem u snu. Treći je par zajedno devet godina, a ona se čuje u videu kako u snu izgovara besmislene i komične stvari. Dvije žene spavaju zajedno s mačkom i djetetom. Njihov je obrazac spavanja prilično pod kontrolom malene kćerkice, koja se u prosjeku budi svaka dva sata.

 

SAMO ZA NAJHRABRIJE: Šest tehnika spavanja s kojima ćete trebati manje sna, a biti odmorniji

Jedan je par zajedno 39 godina i obično idu na spavanje između 19.30 i 20 h. Rano lijeganje znači i rano ustajanje. Bude se oko 3 h ili 3.30 i kažu kako im je to već ustaljena navika. Suprug ima apneju pa mora spavati s maskom na licu kako bi mogao pravilno disati. Najčešće spavaju leđima okrenuti jedno od drugoga, ali s vremena na vrijeme suprug se okreće i prebacuje ruku preko supruge. Kada supruga ode na WC, on refleksno ispusti vjetar.

Dijele krevet sa životinjama

Ostali parovi kažu kako ljubimci određuju njihovu kvalitetu spavanja. Muškaraci njegov suprug imaju mnogo životinja, koje spavaju ili s njima u krevetu ili na podu. Unatoč tomu, kažu kako spavaju barem osam sati dnevno, ali se ni ne maze mnogo. “Zajedno smo toliko dugo da se ne trebamo maziti. Uvijek znam gdje je on”, našalio se jedan od muškaraca. Kada se ujutro probude, obojica prvo posežu za mobitelom i pregledavaju vijesti.

Posljednji proučavani par također ima zatrpan krevet. Dijele ga, naime, s četiri psa, bebom i mačkom. “To je poput Tetrisa, morate pomicati pse po krevetu. Ponekad se budimo u bolovima jer se guramo sa psima, a nije uvijek jednostavno ležati na leđima cijelo vrijeme”, rekli su. Video je otkrio kako jedan od pasa nevjerojatno jako hrče u snu, ali par se ipak uspijeva koliko – toliko naspavati. Parovi su se složili kako su njihovi kreveti za njih neka vrsta zone udobnosti te da drugačije navike spavanja ne mogu ni zamisliti.

Povratak na Net.hr