TAKO SE TO RADI U SAD-u

SAVRŠEN ŽIVOT: Do tridesetih bračni par zaradio milijune, otišli u mirovinu, napravili dijete i sad uživaju

Jeremy Jacobson i Winnie Tseng žive životom kakav sanjaju mnogi. Do sredine tridesetih godina, ovaj par koji je u život startao iz niže američke srednje klase, uspio je zaraditi milijune i otići u mirovinu. Napravili su sina i sada putuju po svijetu i uživaju. Tajnu uspjeha otkrili su na zajedničkom blogu.

Prije 13 godina Jeremy i njegova žena Winnie napravili su plan. Sve su podredili cilju da, dok su još mladi, odu u mirovinu. Odrekli su se luksuza, a sa dobrim diplomama iz ekonomije, vrata visokim plaćama, unatoč studentskom dugu, bila su im širom otvorena.

Točno 10 godina kasnije, predali su otkaze u tvrtkama u kojima su radili i otišli na trajni godišnji odmor. Negdje između pješčanih obala Meksika i Guatemale, napravili su dijete i od tada njihovoj sreći nema kraja.

“Kada smo započinjali zajednički život rekli smo sami sebi da će naša priča biti priča o dugoročnoj sreći”, rekao je za Business Insider Jeremy.

Najviše su novca uštedjeli na autu, kući, hrani i zabavi. Na posao su odlazili biciklima. Odricali su se svega punih deset godina.

Winnie je rođena na Tajlandu.Foto: Facebook

Stan ili kuću nisu kupili, već su živjeli u unajmljenom apartmanu. Hranili su se kod kuće, kuhali zajedno. Van su rijetko izlazili, zabavljali su se u udobnosti vlastitog doma.

Jeremy je Amerikanac. Suprugu je upoznao nakon studija ekonomije.Foto: Facebook

“Mnogi smatraju kako moraju raditi najmanje 40 godina prije mirovine. Na put oko svijeta ne kreće se nužno s prljavim ruksakom na leđima, dok si još student.”, napisali su na blogu. “Za potpunu sreću nije nužno osvojiti novac na lutriji, naslijediti bogatstvo ili okrenuti milijune u dionicama. Važno je samo znati štedjeti”, poručio je ovaj bračni par.

Povratak na Net.hr