TAJNI ZAČIN

SAMO JEDNA STVAR: Stručnjaci otkrili kariku koja nedostaje za sreću u ljubavi

Neurolozi su promatrali reakcije mozga 14 žena, starosti 72 godine, koje iza sebe imaju 40 godina braka, na uspomene njihovih supruga. U tjedniku Human Brain Mapping objavili su rezultate studije koja je rezultirala smo jednim zaključkom. Taj zaključak tajanstveni je začin koji svakoj vezi jamči uspjeh!

Znanstvenici su ženama puštali video uratke bez zvuka, s pisanim porukama ispod slike, koje nisu odgovarale situacijama koje su gledale. Primjera radi, ispitanicama se puštao video u kojemu  Joe prisjeća dana svojeg vjenčanja, a pisana poruka bi glasila: “Joe priča o svojoj prvoj prometnoj nesreći”.

 

U takvim su situacijama, kada je bilo očito kako je pisana poruka pogrešno opisivala što radi njihov muž, kod žena je zabilježen skok u moždanoj aktivnosti. S druge strane, kada su im predočene snimke u kojima njihovi muževi doživljavaju tužnu uspomenu ili događaj, ostale su indiferentne.

To što su žene koje iza sebe imaju godine iskustva i života u braku ostale hladne na tugu svojih partnera ne znači kako ih ne vole. Upravo je suprotno, nastoje nas uvjeriti znanstvenici!

Činjenica da su žene reagirale na sreću svojih partnera, znači kako takva stanja kod svojih muževa podržavaju. Činjenica da nisu reagirale na tugu, govori kako su negativne emocije, poput umora nakon posla, promatraju kao problem koji treba riješiti.

Žene koje tako razmišljaju, koje sudjeluju u emotivnim stanjima svojih muškaraca, koje preferiraju sreću, a uklanjaju stanja koja potiču depresiju, garancija su uspješne veze, kaže znanost.

Drugim riječima, tajni sastojak za uspješnu vezu odavno je poznate recepture. Uspjet će samo onaj brak ili veza u kojoj žena poznaje svojeg muškarca! A to i nije neka znanost!

Povratak na Net.hr