ČAK NIJE NI UGODNO

RADO BISTE SE POSEKSALI U BAZENU? Ovih sedam činjenica će vas instantno ohladiti od te škakljive pustolovine

Osim što klor ne voli vašu vaginu, a voda u njoj stvara mikropukotine, ni sam doživljaj nije pretjerano ugodan

Čim dođe ljeto i vrućina udari u glavu, teško je ne pomisliti kako bi bilo dobro brčkati se u osvježavajućem bazenu… ili moru, rijeci jezeru…, i pritom uživati u intimnom druženju s voljenom osobom. Pogled na golišavo tijelo partnera i grljenje u bazenu s lakoćom može prerasti u nešto više.

Premda je seks u vodi na ljetnim temepraturama daleko ugodniji od onoga u ugrijanoj sobi, on ipak nije najpametnija ideja, osobito za žene. Ginekolozi upozoravaju na čak sedam neugodnosti koje si možete priuštiti zbog nekoliko minuta uživanja pod vodom (i ne misle, pritom, na velike šanse da će vas netko od kupača uhvatiti na djelu).

Poremećaj pH ravnoteže u vagini

Izlaganje osjetljive kože vagine kloriranoj vodi u bazenima nesumnjivo se poigrava s normalnom razinom pH faktora, koji je ključan za njezino zdravlje. Ne samo da ste tada osjetljiviji na infekcije mokraćnog sustava, već riskirate i da pokupite spolno prenosivu bolest.

I još jednom – spolno prenosive bolesti

Ekstremno je važno da znate kako voda nije lubrikant i može vam nauditi više nego što mislite. Uporaba vode kao lubrikanta može stvoriti mikropukotine u vagini, što povećava rizik od zaraze spolnim bolestima kao što su herpes i HIV.

Klor nije prijatelj vagine

Znate koliko smrdi klor na bazenima. A sada zamislite što ova moćna kemikalija tek može uraditi vašim intimnim dijelovima ako dospije u njihovu unutrašnjost, a zasigurno hoće ako se seksate u bazenu.

Seks u vodi nije kontracepcija

U redu, seks u vodi neće povećati vaše šanse da zatrudnite, ali ih bome neće ni smanjiti. Ne pouzdajte se u to, nego se držite kondoma, hormonskih pilula itd.

I dalje trebate mokriti nakon seksa

Možda mislite da nema potrebe pomokriti se nakon seksa u bazenu jer je zbog klora voda sterilna. Ne možete biti u većoj zabludi no što jeste. Naprotiv, još je važnije da odete na WC tada nego u uobičajenim okolnostima, s obzirom na to da se u bazenu lakše razvijaju infekcije.

Nije ugodno kao što mislite

Osim što klor ne voli vašu vaginu, a voda u njoj stvara mikropukotine, ni sam doživljaj nije pretjerano ugodan. Dapače, ako nastavljate s penetracijom usprkos boli i/ili neugodi, ne samo da ćete fizički oštetiti vaginu, nego se možete i ozbiljno ozlijediti.

Najbolje ostati kod predigre

Mnogo je sigurnije seksati se pod tušem nego u bazenu ili jacuzziju. Nitko vam ne brani da se dirate pod vodom i međusobno pripremate za glavni čin na suhom. I to je seksi vodena zabava, ali bez negativnih nuspojava. Seks treba imati elemente avanture, ali avantura vas ne smije stajati spolnoga zdravlja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr