Možda ste ih iskusili

POSLJEDICE ORGAZMA: Tri nevjerojatne stvari koje vam se mogu dogoditi nakon seksa

Nakon seksa, može se dogoditi da doživite potpunu, ali prolaznu amneziju, odnosno rijetko stanje u kojem se pamćenje odjednom i na kraće vrijeme skroz izgubi.

Miris

Kada dostignete vrhunac, vaše tijelo oslobađa hormon koji se zove prolaktin, a koji uzrokuje razvijanje novih neurona u osjetu mirisa, piše Men’s Health.

Studija, koja je objavljena u časopisu Biological Psychology, analizirala je razine prolaktina kod muškaraca i žena nakon masturbiranja ili seksa, a rezultati su pokazali da se ta razina povećava nakon seksa za nevjerojatnih 400 pposto u odnosu na masturbiranje.

RASPLESANA VAGINA I NJEN PRIJATELJ PENIS: Ovaj kratki video otkriva sve što trebate znati o seksu

Melankolija

Uglavnom nakon seksa osjećate euforiju, opuštenost, čak i pospanost, ali neke žene imaju ‘postsex blues’ sindrom, otkriva istraživanje objavljeno u stručnom magazinu Journal of Sexual Medicine. Znantvenici ovo stanje opisuju melankolijom, depresijom, anksioznošću ili agresijom nakon seksa.

Stručnjaci su zamolili 230 studentica da ispune anketu, koja je pokazala da je čak 46 posto žena barem jednom u životu osjetilo simptome post-seks melankolije, a više od pet posto žena je ove simptome iskusilo u posljednjih mjesec dana.

Amnezija

The Journal of Emergency Medicine je otkrio ispovijest jedne žene koja se pojavila u bolnici na Georgetown University, žaleći se kako se ne može sjetiti detalja koji su se dogodili u poslednjih sat vremena otkrivajući da se amnezija pojavila odmah nakon seksa s mužem.

U KOJIM GODINAMA JE SEKS NAJBOLJI? Odgovor će vas možda iznenaditi i obradovati

Ona je iskusila prolaznu opću amneziju, rijetko stanje u kojem se pamćenje odjednom i na kraće vrijeme potpuno izgubi. Ovo stanje je iznimno rijetko i pogađa samo tri do pet osoba na 100.000 ljudi svake godine.

Povratak na Net.hr