POKAŽITE LJUBAV

ORIGINALNI POKLONI ZA GODIŠNJICU: 5 ručnih radova koji će oduševiti vašeg partnera

Ljubav koju osjećate prema nekome teško je predočiti fizičkim stvarima, pa tako pokloni vrlo lako mogu ispasti neosobni ili izgledati kao da se niste previše potrudili.

Kako bi svojem partneru ili partnerici dali do znanja koliko ih volite, nemojte kupovati poklone u zadnji čas. Promišljeni i originalni pokloni za godišnjicu ne trebaju puno koštati, a najbolji su kada ih izradite sami.

Izradite sami originalne poklone za godišnjicu

Pravi dokaz ljubavi biti će rad vaših ruku. Za izradu nekih poklona kao što je čestitka, ne treba vam mnogo vremena niti novaca. Ako ste spretnije ruke možete se okušati u izradi onih kompliciranijih.

Pravila poklona za godišnjicu

Kod poklona nikada nemojte pretjerivati u idejama i pokušajte biti razumni. Koliko god da ste zaljubljeni, neki pokloni mogu biti previše za vašeg partnera ili partnericu.

  1. Uzmite u obzir i njihovu financijsku situaciju – nemojte im kupovati preskupe poklone ako oni nisu u mogućnosti sličnima vratiti. Ne kažemo da tražite skup poklon, već će kod partnera zbog ovoga biti izazvana krivnja što vama ne može pokloniti nešto slično.
  2. Ako tražite poklon za prvu godišnjicu veze, posebno pazite da ne budete previše izravni ili napadni. Pazite na to koliko dugo ste zajedno i na temelju toga birajte poklon za godišnjicu.
  3. Nepisano pravilo govori da za prvu godinu poklon treba biti papir, drugu pamuk, treću koža, četvrtu voće ili cvijeće, petu drvo, desetu godinu lim ili aluminij, dvadeset i petu srebro, a za pedesetu godišnjicu poklon treba biti zlato
  4. Ako partneru želite pokloniti kreativan poklon, a mislite da niste spretni, nemojte tražiti ničiju pomoć pri izradi poklona. Neka bude nespretno i smiješno, glavno da je vaših ruku djelo
  5. Ne pretjerujte s poklonima već prve godine. Ako očekujete ostati u toj vezi zauvijek, računajte koliko godina još trebate biti kreativni, pa pokušajte neke ideje ostaviti za iduće godine.

A ovo su po našem izboru najbolji originalni pokloni za godišnjicu.

1. Čestitka s najljepšim željama

Kod izrade čestitke možete biti potpuno kreativni i slobodne ruke. Možete iskoristiti neke šaljive upadice ili smiješnu situaciju koja vam se dogodila. Čestitke mogu biti u nekim zanimljivim oblicima ili bojama, vezane uz ono što vaš partner voli ili uz ono što vi volite kod njega.

Kako bi izradili ovu čestitku, trebat ćete:

  • ukrasni bijeli papir po kojem možete pisati
  • iglu
  • crveni konac
  • crnu kemijsku

2. Staklenka puna lijepih želja ili sjećanja

Ako ste emotivac i sjećate se mnogih zajedničkih situacija, iskoristite to. Na ukrasni papir napišite najljepša sjećanja i stavite ih u staklenku. Staklenku možete obljepiti ili ukrasiti po želji kako bi lijepo izgledala na stolu. Osim staklenke možete iskoristiti ukrasnu kutiju.

3. Handmade privjesak za ključeve

Jedan od jednostavnijih poklona može biti privjesak. Ako dajete ovaj poklon svom partneru, dajte mu sentimentalnu vrijednost. Osim što možete od plastelina ili drva izraditi privjesak u kojem god obliku želite, možete ugravirati datum početka vaše veze u lim ili kožu.

4. Osobni print na jastuke ili šalice

Kako bi vam zajednički dani bili još ljepši, možete dati izraditi jastuke s vašim inicijalima ili nekim zanimljivim printom. Ove originalne pokloni za godišnjicu možete kupiti već gotove, no definitivno će biti više posebni ako stavite zajedničku izreku ili šalu.

5. Igrajte se sa žicom

Potaknite kreativca u sebi i pokušajte nešto izraditi svojim rukama. Odličan primjer mogu vam biti ove ljubavne sklupture. Bit će vam potreban drveni stalak, žica i pištolj za ljepilo.

Za koij god poklon se na kraju odlučili, neka bude od srca ma kako god to smiješno zvučalo. Nemojte se libiti biti svoji i dati nešto od sebe. Pokloni o kojima ste mnogo razmišljali i potrudili se, najbolji su originalni pokloni za godišnjicu.

Povratak na Net.hr