HRABRA ISPOVIJEST

NAKON 15 GODINA BRAKA SUPRUG JOJ JE PRIZNAO DA JE GEJ: Možda vam ovo zvuči kao priča iz filma, ali poslušajte što žena ima za reći

Tijekom 15 godina braka suprug joj se predstavljao kao nešto što nije, što ju je povrijedilo više od prevare

Britanka Carolyn Hobday u emisiji ‘Steph’s Packed Lunch’ otvoreno je progovorila o vezi s bivšim suprugom. Naime, on joj je nakon 15 godina braka otkrio da je gej, dok je za svoju seksualnu orijentaciju znao od adolescencije.

Njihov brak bio je laž, a uglavnom je sebe krivila za stvari koje nisu funkcionirale. Unatoč tome što joj je naposljetku rekao da je homoseksualac, Carolyn je priznala da to uopće nije slutila.

Upoznali su se 2000. godine na jednom tečaju, a iste godine su se i vjenčali. “Sve je bilo savršeno normalno, bili smo zaista sretni, bio je sjajan muškarac, zabavan, imali smo puno toga zajedničkog i sjajno smo se slagali. Bio je ostvarenje mojih snova”, rekla je Britanka.

No, kako je vrijeme odmicalo, Carolyn je počela primjećivati kako raste razdor između njih. Nedostajala joj je intimnost.

“Nisam shvaćala da mi nešto nedostaje u braku i da nešto ne štima sve dok je netko drugi ušao u moj život i to mi osvijestio. Na kraju sam prevarila muža s tom osobom, zbog čega sam mislila da je kraj našeg braka u potpunosti moja krivica. Jako dugo sam nosila taj osjećaj krivnje”, priznala je.

Dolazile su mu poruke od muškarca

Unatoč aferi nastavila je živjeti sa suprugom još šest godina, sve dok nije otkrila njegovu tajnu.

“Njegovo ponašanje počelo se mijenjati. Shvatila sam da je nekoga upoznao i pomislila sam da je samo krenuo dalje. Onda sam primijetila da dobiva poruke od nekog muškarca i odlučila sam ga upitati da mi pojasni što se događa”, rekla je Carolyn.

Uz bol je osjetila i olakšanje jer je puno stvari u njihovom braku napokon postalo smisleno. Bila je tužna zbog njega jer je krio svoju seksualnost. “Ja sam mu bila druga supruga pa je kroz to prolazio već neko vrijeme”, naglasila je.

Bol, tuga, empatija pa bijes

Međutim, kako je vrijeme prolazilo, njezina empatija se pretvorila u bijes.

“Osjećala sam se kao da je naš zajednički život bio laž. Sve što sam znala bila je laž, sva ona ljubavna pisma i čestitke, svi lijepi trenuci koje smo doživjeli. Počela sam propitivati sve”, objasnila je.

Naposljetku se pomirila sa svojim osjećajima te je ostala u prijateljskim odnosima s bivšim suprugom.

“Ne kažem da je bilo lako, neko vrijeme dok sam bila jako ljuta nismo komunicirali, ali to je zato što sam osjećala kao da mi je život ukraden. Na kraju sam uzela u obzir sve njegove kvalitete pa sam morala odabrati, jesam li tih 15 godina bacila u vjetar ili sam nešto i dobila s njima”, izjavila je Carolyn.

I dalje ga voli, ali kao prijatelja

Unatoč svemu, njen bivši muž je još uvijek bio osoba u koju se zaljubila. Shvatila je da ga i dalje voli, no na potpuno drugačiji način. Prijateljstvo s njim značilo joj je više od boli i bijesa koje je osjećala.

Objasnila je da je njezin bivši muž 11 godina stariji od nje te da je krio seksualnost jer je odrastao 60-ih, dok je u Ujedinjenom Kraljevstvu homoseksualnost bila ilegalna do 1967.

Carolyn tvrdi da ju je cijelo iskustvo ojačalo za buduće veze. “Sada znam da imam onu unutarnju snagu da preživim takve stvari. Čak i ako netko izda moje povjerenje, sada znam da to mogu proći”, zaključila je.

Povratak na Net.hr