SEKS NA EKS

MOŽE, HVALA: 8 razloga zašto biste baš svaki dan trebali doživjeti orgazam

Možda nemate baš uvijek vremena, ali pokušajte ga naći. Bit ćete sami sebi zahvalni.

Nebitno jeste li u vezi ili niste, postizanje orgazma svaki dan mnogima se čini zamorno, i tko uostalom ima vremena za to, zar ne? E pa možda biste baš i mogli svaki dan naći vremena za orgazam. Osim što vam donose brojne psihološke i fizičke prednosti, što potvrđuju i mnoge kliničke studije.

No, osim toga, čini se kako bi vam orgazmi mogli pomoći i u karijeri. Ne, ne na taj način.

1. Pomoći će vam u napredovanju na poslu

Koliko god nevjerojatno zvučalo, prema rezultatima jedne studije, jedan orgazam dnevno će vas učiniti produktivnijima i samim time ćete lakše do napredovanja na radnom mjestu. Pokazalo se kako su i muškarci i žene produktivniji ako večer prije odlaska na posao imaju seksualne odnose.

2. Smanjuje stres

Orgazmi su predivni prirodni analgetici kao i antistresori. Prilikom orgazma iz živaca se ispušta hormon oksitocin zbog kojeg se osjećamo optimističnije, samopouzdanije te imamo više povjerenja u sebe i druge.

3. Dobro je za srce

Svaka kardio aktivnost je dobra za srce – tu spadaju i orgazmi. ‘Seksualno uzbuđenje pojačava puls, a broj otkucaja srca dolazi do vrhunca prilikom orgazma’, stoji na službenim stranicama britanskog ministarstva zdravstva.

 

4. Bolje ćete spavati

Iako ćete zbog seksa ili samozadovoljavanja ostati budni malo dulje, jedna je studija pokazala kako je čak 32 posto žena lakše zaspi nakon orgazma.

5. Jača imunitet

Jedna studija provedena u Pennsylvaniji je pokazala kako su studenti koji su imali seksualne odnose jednom ili dva puta tjedno imali ujedno i višu razinu imunoglobulina A u krvi od onih koji uopće nisu imali donose. Imunoglobulin A je protein koji je vrlo važan faktor u borbi protiv bolesti.

6. Tko glumi, taj i vara

Studija iz 2013. godine je pokazala da će žene koje glume orgazme vjerojatnije prevariti svog partnera. Dakle, orgazmi ne služe samo tjelesnom zadovoljenju nego i štite vezu.

7. Smanjuje rizik od raka prostate

Jedna druga studija, ovaj put Harvardova, je pak pokazala kako muškarci koji imaju jedan orgazam dnevno imaju 22 posto manje šanse da obole od raka prostate.

8. Zabavno je

A zabavu zaslužujete baš svaki dan.

Povratak na Net.hr