50 % NE ZNA

JESTE LI SIGURNI DA ZNATE GDJE JE VAGINA? Istraživanje pokazalo da je muškarcima pod hitno potreban seksualni odgoj

Seksualnom bi se odgoju u školi zaista trebalo posvetiti više vremena s obzirom na razinu poznavanja ženske anatomije u muškom krugu.

Možete li vjerovati da polovina muškaraca ne zna locirati vaginu na slici ženskog tijela? Koliko god to nevjerojatno zvučalo, 500 od tisuću muških ispitanika u istraživanju nije znalo gdje se nalazi vagina na detaljiziranoj slici ženskog spolnog organa, na kojoj su bili prikazani i vulva, cerviks, jajnici te falopijske cijevi.

Cilj je istraživanja bio potvrditi koliko malo ljudi zapravo znaju o ginekološkim tumorima. Najčešća je zabluda da je vagina otvor ženskog spolnog organa, a to je ustvari vulva, dok je vagina puno dublje.

Održavanje vagine sretnom i zdravom: Pazite na ovih 10 stvari ako želite bolji seks

Za previše je muškaraca žensko tijelo još uvijek prevelik tabu. Pola ispitanika priznalo je kako im ne bi bilo ugodno razgovarati o ginekološkim temama sa svojom partnericom. Još je gore otkriće da se jedna od šest žena ne bi obratila ginekologu ako bi primijetila pretjerano krvarenje tijekom menstruacije, što je jedan od glavnih simptoma raka maternice, jajnika, cerviksa, vagine i vulve.

“Ovo istraživanje pokazuje šokantno nisku razinu svijesti o simptomima ginekoloških tumora, koji su u visokom postotku izlječivi ako se otkriju na vrijeme”, kaže dr. Athena Lamnisos.

“Ovdje se ne radi o boljem seksu, već o tome da muškarci mogu pomoći svojim partnericama ako se pojave najraniji simptomi da nešto nije u redu”, objašnjava.

Liječnici upozoravaju da žena treba promptno reagirati uoči li bilo što neobično, poput preobilnog krvarenja, promjene u radu mjehura, boli tijekom odnosa ili neugodnog mirisa vaginalnog iscjetka. Možda nije ništa ozbiljno, ali potrebno je provjeriti, piše Daily Mail.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr