NAŠLI SU SE I GOTOVO

JANA (21) UŽIVA U LJUBAVI SA 27 GODINA STARIJIM PROFESOROM: ‘Roditelji nas odbijaju vidjeti, ali nema šanse da nas razdvoje’

Kada se prošle godine odselila u drugi grad radi studija, par se počeo češće viđati – tada je bilo pravo vrijeme da napokon javno obznane svoju vezu

Jana Leonhardt (21) nije tražila ljubav kada je prije nešto više od tri godine naletjela na YouTube kanal profesora filozofije Petera Heinricha (48). No, nakon što je počela gledati jedan od njegovih videozapisa, svidio joj se autor i odlučila mu je poslati e-mail, ispričati mu malo o sebi i objasniti da bi voljela s njime razgovarati o filozofiji.

Sada su njih dvoje u sretnoj vezi i tvrde da “ljubav ne poznaje godine”. Međutim, njihovi roditelji ne dijele isto mišljenje. Nakon što je Peter odgovorio na Janin početni e-mail, njih dvoje počeli su se dopisivati tijekom tri mjeseca, prije nego što su prešli na FaceTime, gdje su znali razgovarati satima.

Na kraju su zaključili kako je vrijeme da se nađu uživo. Peter je putovao 400 kilometara od svoga doma u Frankfurtu u Njemačkoj, kako bi vidio Janu u prosincu 2017. godine. Za nju je to bila ljubav na prvi pogled, ali on je u početku oklijevao zbog njihove velike razlike u godinama.

profimedia

Svoju ljubav su dugo skrivali

Međutim, nakon dvije godine ležernoga zabavljanja, napokon je zaključio da više ne može suzdržavati svoje osjećaje i pitao je Janu da mu bude djevojka. Iako roditelji i prijatelji isprva nisu podržavali njihovu vezu, naposljetku su je morali prihvatiti.

“Nikad nisam sanjala da ću biti sa starijim muškarcem, pogotovo jer sam tada imala tek 18 godina. Bila sam usredotočena na svoje obrazovanje i nisam imala vremena razmišljati o vezama. Nadala sam se da ću studirati ili filozofiju ili psihologiju jer su me jako zanimala oba područja. Zbog toga sam većinu svoga slobodnog vremena provodila gledajući obrazovne videozapise na YouTubeu, kada sam u svojim prijedlozima naišla na stvarno zanimljiv naslov”, ispričala je Jana za Daily Mail.

MAĆEHA RODILA DIJETE POSINKU: O vezi Marine (35) i Vladimira (20) progovorio bivši muž: ‘Sve se događalo pred mojim očima’

Gledajući snimke profesora filozofije, tada jedva punoljetna djevojka sve je manje pozornosti pridavala onomu što on govori, a sve ju je više opčinjavala njegova pojava, kao i njegov “sneni” glas.

“Upoznali smo se otprilike četiri tjedna nakon toga videopoziva i čim mi je on prišao, srce mi je htjelo iskočiti iz grudi. Osjetila sam ljubav na prvi pogled i u roku od nekoliko sati od razgovora i šetnje gradom, poljubili smo se. Ipak, složili smo se kako je najpametnije da se nađemo još nekoliko puta kako bismo bili sigurni da je to što osjećamo stvarno. Iako mene nije bilo briga što netko drugi misli, Peter nije bio previše hrabar i razlika u godinama učinila je da se osjeća nesigurno”, kazala je Jana.

“Stalno smo razgovarali i sastajali se svako malo, ali svoju smo ljubav skrivali od svih, što je bilo teško, jer sam morala lagati roditeljima o tome kamo idem i s kime razgovaram”, prisjetila se svojih početaka sa 27 godina starijim partnerom.

Profimedia

Narušen odnos s roditeljima

Kada se Jana prošle godine odselila u drugi grad radi studija, ona i Peter počeli su se češće viđati – tada je bilo pravo vrijeme da napokon kaže svojim prijateljima i obitelji za njega. I dok su joj prijatelji dali svoj blagoslov, roditelji su u potpunosti bili protiv njihove veze.

“Mislim da je naša veza oštetila moj odnos s roditeljima, a Peterovi roditelji odbijaju nas vidjeti zajedno – ali nećemo odustati od ljubavi samo zbog toga što oni i svi ostali misle”, samouvjereno je izjavila zaljubljena studentica.

Jana i Peter danas zajedno vode Instagram stranicu pod nazivom 30chronia, na kojoj šire svoju poruku da ljubav nema dobnu granicu.

“Iako se borimo s čestom razdvojenošću, oboje smo odrasli u našoj vezi i toliko se zabavljamo zajedno da se zbog njega osjećam kao da sam na vrhu svijeta. Nikad se nismo posvađali, jer znamo da je komunikacija jako važna, osobito u vezi na daljinu i stvarno osjećam da sam upoznala svoju srodnu dušu”, rekla je 21-godišnjakinja.

“Potaknula bih svakoga u vezi s velikom dobnom razlikom da bude otvoren sa svima o tome – nemojte to skrivati i budite iskreni. Čak i ako neki ljudi to ne budu prihvatili, nije važno što oni misle, već je najvažnije da ste vas dvoje sretni. Ljubav ne poznaje godine, kao ni sreća, i ne bih mogla zamisliti život bez svoje srodne duše pored sebe”, zaključila je Jana.

Povratak na Net.hr