Ne mogu je promijeniti

I TO TIJEKOM 18 GODINA: Studija otkrila da jedna osobina muškarca izravno utječe na sreću i mentalno zdravlje žene

Nije tajna da žene više vole visoke muškarce, no izgleda da je nova studija otkrila nešto još pogubnije za niže frajere.

Dosadašnja istraživanja variraju (od toga da 50 posto žena ne bi prihvatilo nižeg partnera, do onih koja pokazuju kako samo 4 posto ne bi imalo ništa protiv nižeg dečka) no sva pokazuju žene vole visoke muškarce, prenosi Spring. A ta preferencija nije bez osnova.

MALE VELIKE STVARI: 8 dobrih navika koje su temelj čvrstog braka ili veze

Viši frajer – više sreće

Novo istraživanje je pokazalo kako razlika u visini izravno proporcionalna sreći žene. Što je muškarac višti to je žena sretnija. Ipak, nakon 18 godina, ta razlika nestaje i sreća žene više nema veze s time koliko je suprug viši.

No znastvenike je začudilo zašto visina toliko dugo utječe na sreću, jer se čovjek vrlo lako privikne na ono što ga usrećuje. Zato znanstvenici pretpostavljaju kako osim sreće što su s visokim muškarcem, nešto drugo mora igrati ulogu, primjerice da su viši muškarci sretniji pa srećom “zaraze” žene.

“Iako se već dugo zna kako žene vole više muškarce iz evolucijskih razloga, ni jedna studija do sada nije proučavala kako to djeluje na sreću žene” ističe dr.Kitae Sohn, autorica studije koja je analizira tisuće žena, a neke i tijekom 20 godina.

Povratak na Net.hr