Izgled nije ni jedna od njih

I TO DO KRAJA ŽIVOTA: 7 stvari koje muškarci zaista traže kod žena

Od kad je svijeta i vijeka, žene dijele savjete oko toga kako osvojiti i zadržati muškarca, što je muškarcima važno i kako oni vide “pravu” ženu. Može se pročitati koješta – od savjeta poput “dajte mu nešto popravljati po kući i tako će označiti svoj teritorij” do drevnih “mudrosti” tipa “ljubav ide kroz želudac”.

No muškarci nisu baš takvi primitivci kakvim ih se često prikazuje. Možda će evolucijski psiholozi biti u pravu kada izvlače savjete za zavođenje poput “muškarci su programirani da se napale na crvenu haljinu”, ali kada je u pitanju odabir žene s kojom žele provesti ostatak života, onda traže osobu, karakter. I tu ljubav bira mozak koliko i srce. A onaj treći organ ponajmanje.

1. Osobnost

žena, osmijeh, ogledalo, curaPostoje mnoge zgodne, dotjerane žene koje nisu lijepe. Želimo da barem jednako vremena i truda uložite u komunikaciju i iskrenost koliko i u izgled. Muškarac želi vidjeti pravu vas, onakvu kakva ste s prijateljicama. Ne glumite. Naručite taj cheesburger i ne plašite se kečapa na licu.

Ne morate se pretvarati da ste “dobrica” i izbjegavati sarkazam, ako se inače tako šalite – vjerojatno nas je to i privuklo. Možda se osjećate ljepše ako se našminkate i nosite štikle. No nama ste lijepe i kada nas dočekate u trenirci, prevelikoj majici, raščupane. U stvari, takve ste nam i ljepše, jer ste svoje.

2. Poštovanje

izlazak
Ne, tu nije riječ o odjeći, o tome da pokazujete previše ili premalo. Nego o vama. U svijetu društvenih mreža, vaš elektronički trag je nešto poput životopisa. Kao što će poslodavac provjeriti kandidata i on-line, tako će i muškarac vjerojatno baciti pogled na vaš profil.

Zanima ga što volite što ne, kuda idete i skim. Dječaci možda žele pored sebe popularnu djevojku, no muškarci žele ženu. I to ne ženu koja je svugdje, sa svakim. Draža nam je djevojka koja čita knjigu, nego ona koja se svaki vikend ubije te ima potrebu to podijeliti s cijelim virtualnim svijetom. Tajanstvenost nas potiče da tragamo, pitamo se, istražujemo.

3. Nježnost

giphy3Muškarci su vrlo tjelesna bića. Dovoljan je dodir da nas raspameti. Žena koja je nježana, taktilna, će nam biti itekako privlačna. Baš kao i žene, i muškarac želi da ga primite za ruku; želimo da nas poljubite ničim izazvane, želimo da nas zagrlite.

Takav fizički kontakt otvara sasvim nove kanale kominukacije i još važnije, zbog toga se osjećamo željeno, moglo bi se reći i dobrodošlo. No pritom je važno je da žena tako ne dira sve s kojima se susretne, jer onda nestaje sva magija i značaj poljupca, zagrljaja i dodira.

4. Inteligencija

masažaMozak je najveća erogena zona. Zato je inteligencija najvažnija osobina koja jamči da će veza i za 30 godina biti uzbudljiva. Važno je da osoba s kojom želiš provesti ostatak života bude netko koga zanima svijet i možda još i važnije želi ga učiniti boljim.

Kao što žena ne želi pored sebe muškarca koji ne može razgovarati ni o čemu osim o ligi prvaka, ni muškarci ne žele provesti život pored nekoga tko ne vidi dalje od Kardashianki. Želimo nekoga, s kime možemo podijeliti svoje brige, probleme i planove, želimo partnera s pravom dozom inteligencije, razumjevanja i zaključivanja.

5. Sigurnost

ljeto, plaža, koktel, alkohol, uživanje. more, bazen, zavođenje, flert, par, ljubav,Život je težak, i upravo je sigurna, odlučna žena ključ za ostvarenje snova, kao što vrijedi i obrnuto.

Osim toga, žena koja je sigurna u sebe, koja voli sebe bez obzira na svoje mane je nevjerojatno seksi. To nema nikakve veze s izgledom, utoliko više što, vjerujte, muškarcu koji vas voli ste prekrasna. Niti “običan” muškarac sigurno ne vidi sve mane koje si predbacujete, a zaljubljenom muškarcu ste jednostavno prekrasna. A još ste mu ljepši ako znate koliko vrijedite.

To naravno ne znači da muškarci vole umišljene žene, naprotiv. Ali žena koja zna koje su joj vrline i koje mane, ( u svakom segmentu života) je jednostavno neodoljiva.

6. Ambicija

ljubavMuškarci vole skrbiti za obitelj i planirati život, ali žele ženu s kojom to rade zajedno. Pri tome najviše želimo nekoga s kime smo komplementarni, nekime tko posjeduje set vještina koji nama nedostaje. Ono što je najvažnije, kao životnu suputnicu želimo odlučnu ženu. Žena koja će dati sve od sebe da bude najbolja majka i/ili će biti fokusirana na karijeru je netko i tko će težiti uspješnoj vezi. I netko za koga ćemo dati sve od sebe i biti joj oslonac u ostvarenju njenog cilja.

7. Skromnost

U današnjem svijetu veza, osobito upoznavanje i zavođenje su postali svojevrsni hladni rat ega. No netko tko će druge staviti ispred sebe je ujedno i netko kome ćemo se otvoriti. Susjećanje je ključna osobina za onu kojoj se posve predaješ.

Povratak na Net.hr