ZAGRLI ME ČVRSTO

GOVOR TIJELA JE GOVOR LJUBAVI: Način na koji se grlimo otkriva sve o vezi u kojoj smo

Ponekad nismo niti svjesni da je u našem odnosu nešto krenulo po zlu, a upravo stvari, poput načina na koji grlimo jedni druge, mogu otkriti što se u vezi, zapravo, događa.

Ne grle se svi parovi isto. Teško ćete vidjeti staricu kako skoči svojem starijem suprugu u zagrljaj, tako da ga nogama obujmi oko struka. No, šalu na stranu. U zagrljaju se krije mnogo više informacija o vašoj vezi no što ste svjesni. Naučite ih čitati, evo kako:

1. Čvrsto zagrljeni, ne želite pustiti jedno drugo

Ovaj je zagrljaj poznat i kao zagrljaj uguši me. Ovakav tip zagrljaja pokazuje kako su oboje potpuno predani vezi i ne žele biti odvojeni niti seknude. Ovaj je zagrljaj poželjan samo ako se niste dugo vidjeli, pa ste jedno drugome strašno nedostajali ili ste se utješili nakon kakve katastrofe, međutim, ako se nastavi, onda nešto nije uredu.

“Uguši me” zagrljaj nije zdrav i pokazuje da se vaš partner ili partnerica nečega boje. Boje se gubitka, boje se života, kako god. Uguši me zagrljaj je poprilično dramatičan iskaz privrženosti, pa ga samo u tom kontekstu i možete prihvatititi. Inače, uguši me, izbjegavajte.

2. Gore spojeni, dolje odvojeni

Kada vas partner zagrli samo gornjim dijelom tijela, a donji dio nastoji što više udaljiti od vas, to je znak za uzbunu. Govori vam kako nije zadovoljan s vama, a ako ste nedavno bili u svađi, onda je to definitivan znak kako vam još sve nije oprošteno. Ovakav zagrljaj jasan je indikator da vaš partner ne želi biti blizak sa vama.

3. Zagrljaj rukama na ramenima i nogama oko struka

Strast, strast, strast! Ovakav zagrljaj pokazatelj je da ste ludi jedno za drugim. Skočiti mu u naručje, obgrliti ga nogama i to dosta često znak je da je to dvoje u krevetu i u životu jednostavno ushićeno i zaljubljeno.

4. Zagrljeni, oči u oči

Grli li vas vaš partner na način da vas gleda ravno u oči, blago vama! To je najsnažniji neverbalni dokaz da je pred vama stabilna i snažna osoba, pa takva će vam onda biti i veza. Ne kaže se uzalud da su oči ogledalo duše.

5. Ruka preko ramena

Ovakav zagrljaj tipičan je za prijateljstvo. On se događa ponekad i u romantičnim vezama, što samo znači da ste, osim ljubavnika, postali i prijatelji.

6. Zagrljaj s leđa

U ovoj vezi postoji povjerenje i sigurnost. Onaj koji grli osobu s leđa pokazuje kako ju želi zaštititi od svih nedaća ovog svijeta. Osoba koja dopušta da joj se priđe s leđa, pokazuje kako vjeruje svojem zaštitniku.

7. Zagrljeni u svojem svijetu

Ukoliko zaboravite koji je dan, datum, gdje se nazalite, ne vidite hitnu koja juri cestom, ne čujete vatrogasne sirene, ne primjećujete tramvaje, ne dotičete tlo dok ste u zagrljaju, zaljubljeni ste do ušiju i vrlo je vjerojatno kako će te proći sve ove zagrljaje, nadajmo se, osim dvojke.

Povratak na Net.hr