Spriječite vjetrove

GLJIVICE NISU PRIVLAČNE: 6 stvari koje biste prije seksa trebali zaobilaziti u širokom luku

Kako bi vam u spavaćoj sobi bilo vruće, izbjegavajte ove antiafrodizijake i izbjegnite prdeže, gljivice i infekcije.

Čak i žene s velikim seksualnim iskustvom mogu činiti ove greške koje će umjesto fantastičnog seksa kao posljedicu imati potpuni fijasko u krevetu.

KAKO ODRŽATI STRAST? Jedna rečenica će vam unaprijediti seksualni život

Od zaštite protiv spolno prenosivih bolesti i sprečavanja isušivanja ženskih dijelova, evo zašto ovih šest stvari ne biste trebali činiti prije seksa.

1. Antihistaminici

Antihistaminici djeluju tako što isušuju sluznicu nosa i olakšavaju disanje. No, oni mogu isušiti i sluznicu vaše vagine, kaže ginekologinja dr. Nicole E. Williams.

2. Začinjena hrana

“Hrana može utjecati na miris i okus vagine”, kaže liječnica Kathryn Boling.

DVAPUT RAZMISLITE PRIJE ‘AKCIJE’: Analni seks može ozbiljno naštetiti vašem zdravlju

Osim toga, začinjena hrana može uzrokovati plinove, napuhnutost i vjetrove. (Ako vam se ovo ne čini kao velik problem, zamislite da tijekom seksa neprestano prdite.) Također je moguće da vam ljuti začini s ruku dospiju na privatne dijelove – a takvu vrstu ‘vatre’ među nogama ne želite.

3. Previše alkohola

Čašica, dvije lijepo će vas opustiti, ali sve više od toga moglo bi vas lišiti užitka.

“Alkohol je poznat kao depresiv pa nećete moći doživjeti orgazam”, kaže Williams.

To je dokazala i studija Sveučilišta Missouri-St. Louis koja je otkrila kako 11 posto ljudi koji konzumiraju alkohol imaju problema s doživljavanjem vrhunca. Muškarci koji mnogo piju imaju problema s ejakulacijom, a ženama je potrebna dodatna stimulacija kako bi svršile.

4. Korištenje električne četkice za zube

Možda zvuči čudno, no korištenje električnih četkica i vodica za ispiranje usne šupljine koje sadrže alkohol mogu vas učiniti podložnijima spolno prenosivim bolestima.

“Električna četkica može napraviti sitne ranice na desnima, a agresivna vodica za ispiranje usta može isušiti sluznicu i učiniti ju podložnijom zarazama”, objasnila je dermatologinja Tsippora Shainhouse.

5. Brijanje

Ako ste tip žene koja svoju živicu voli držati uredno podšišanom, depilaciju obavite večer prije akcije pod plahtama kako bi vam koža zacijelila, kaže dr. Shainhouse.

LIJEPA I UREDNA: Lijepo tijelo i brazilska depilacija gotovo su sinonimi, ali postoje rizici

“Brijanjem iritirate gornji sloj kože pa ona postaje mnogo osjetljivija, a malene ranice otvaraju prostor potencijalnim infekcijama poput herpesa i HPV-a”, kaže dermatologinja.

Savjetuje da nakon brijanja nadraženo područje namažete hidrokortizonom kako biste spriječili nastajanje upalnih procesa.

6. Hrana kao predigra

Lizanje rastopljene čokolade s vaše ‘mačkice’ možda zvuči kao odlična ideja, ali što mislite o gljivičnoj infekciji? Nije vam baš draga, zar ne?

LEGLA BAKTERIJA I GLJIVICA: 17 stvari koje NIKAD ne biste trebali dijeliti

“Korištenjem ičega što u sebi ima šećer u području spolovila može izazvati gljivičnu infekciju”, kaže Boling.

Jeste li upamtili?

 

Women’s Health Magazine/Magazin.hr

Povratak na Net.hr