DA NE BI BILO KAJANJA

DOZVOLA ZA BRAK: O ovih 10 stvari morate raspraviti prije vjenčanja, saznajte na vrijeme možete li zajedno

Na početku veze sve se čini idealno, svoga odabranika promatrate kroz ružičaste naočale i sve je to super, ali želite li da vaš brak u budućnosti bude dobar, trebate se bolje upoznati u svakom smislu.

Ovo su teme o kojima trebate porazgovarati sa svojom boljom polovicom prije no što s njime zaplešete prvi ples na vjenčanju:

Hobiji i privatni prostor

Obiteljske vrijednosti mogu biti zamka za umjetničke osobnosti, a za takve ljude mogu biti i zastrašujuće. Ali veza nije rečenica. Ako se prije vjenčanja međusobno zainteresirate za hobije onog drugog (bila to zumba ili ronjenje), takva emocionalna razmjena može vas učiniti bližima u budućnosti.

Vrline i mane

Ponekad je potrebno nekoliko godina da naučite mane svoga partnera, ali postoje parovi koji su sretni da znaju sve nedostatke od samog početka odnosa. Ovo je doista najbolja varijanta od svih. Što ranije imate priliku procijeniti vrline i prihvatiti nedostatke u karakteru i izgledu vašeg voljenog, to bolje. Imat ćete manje šanse za kasnija razočaranja.

Roditelji, djeca i kućni ljubimci

Evo ključnih pitanja: Koliko djece želite i kada je najbolje vrijeme da ih imate? Hoćete li živjeti sa svojim roditeljima ili odvojeno? Želite li jednog ljubimca ili desetak? O posljednja dva pitanja lako je pregovarati, ali ako vaš partner želi jedno dijete za 10 godina, a vi sanjate o velikoj obitelji, morat ćete dobro razmisliti je li to to.

Novac

Ljudi u ljubavi obično dijele troškove bez duboke analize. Međutim, iznosi prihoda danas su različiti. Naravno, “romantične” potrošnje ne treba temeljito analizirati, ali ako ćete financijski podržati jedno drugo, samo počnite razgovarati o ravnoteži i stvorite neka pravila koja oboma odgovaraju.

Šest znakova da će vaš brak potrajati cijeli život i dokaz da vječna ljubav zaista postoji

Seks

Čak i najstrastveniji parovi ponekad vide da imaju različite potrebe i zamisli. Pokušajte se međusobno ispitati umjesto da se svađate. Poznavanje nekih malih tajni pomoći će vam u “strastvenim” i “mirnim” razdobljima vašeg života. Također, možete i gledati razne dokumentarne filmove i raditi smiješne testove na temu. Naravno, ne biste trebali zaboraviti na čašu dobrog vina.

Prioriteti, tradicija i religija

Stručnjaci kažu da religijski i tradicionalni sukobi u obitelji obično počinju nakon rođenja djeteta. Oba roditelja žele dati svom djetetu kulturno podrijetlo koje smatraju najboljim. Ta pozadina može biti drugačija za oca i majku, stoga je dobra ideja stvoriti plan čiji je glavni cilj sklad i budućnost djeteta.

Povjerenje i ljubomora

Neki se pitaju postoji li povjerenje ili ne, ali je li stvarno potrebno testirati svoju sreću? Bolje je unaprijed raspravljati o svim alarmantnim pitanjima. Imate li iste stavove o monogamiji, ponašanju, koketiranju i službenim putovanjima? Ako znate što svakog od vas čini ljubomornim, možete biti nježniji.

Izazovne teme i neslaganje

Nema smisla izazivati svađu, ali je u redu analizirati reakciju vašeg partnera u slučaju da njegov ili njezin stav nije identičan vašem. U vašem braku neće biti ozbiljnih argumenata ako unaprijed stvorite “pravila sukoba”. Možete razbijati posuđe, otići u drugu sobu ili ispisivati svoje osjećaje na oglasnu ploču – sve što vam oboma odgovara.

Jezik ljubavi

Pravilo “pet ljubavnih jezika” ima pet varijanti razmišljanja i prihvaćanja ljubavi. Oni su: služenje, potvrđivanje, kvaliteta vremena, darivanje i dodirivanje. Imajući prioritetan popis svih spomenutih obrazaca, možete se usredotočiti na najvažnije osobine.

Budućnost

Kako vidite svoju budućnost? Jesu li vaše “sretne slike” iste? Zašto ne biste zaigrali divnu igru? Uzmite komad papira i nacrtajte sve što želite zajedno raditi u budućnosti. To može biti bilo što: vaše vjenčanje, vaša kuća i djeca, putovanja itd. Međusobne igre i zadatci vas približavaju i pomažu razviti svoj odnos.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr