DOSTA IZNENAĐUJUĆE

ČIME SE BAVITE? ZNAMO ZA KOGA ĆETE SE VJENČATI: Frizerke s vojnicima, profesorice s pilotima, menadžeri s tajnicama…

Bloomberg Business napraivo je istraživanje koje je pokazalo kako zanimanje kojim se bavite igra dosta značajnu ulogu u tome s kim ćete naposlijetku završiti u braku.

Istraživanje je provedeno na uzorku od tri i pol milijuna američkih domaćinstava.

Sastavljena je lista zanimanja u kojima je najviše parova, ali i one u kojima ih je najmanje. Najviše je parova koji su se zaljubili na radnom mjestu, u prosvjeti, kuhinji, na farmi ili u bolnici, a najmanje ih je u vojsci.

Ljubav često plane na poslu

Osnovnoškolski i srednjoškolski nastavnici i profesori najčešće vjenčaju svojim kolegicama iz zbornice, pokazalo je istraživanje. Interesantno je i kako se piloti često vjenčavaju s profesoricama, no prvi su im izbor ipak stjuardese, što je logično. Njima pak piloti nisu na prvom mjestu, već su za njih najpoželjniji neđenje menadžeri.

Ugostiteljski radnici također najčešće u svojoj branši pronalaze životne partnere. Šefice kuhinja i glavne kuharice vjenčaju se uglavnom s kolegama šefovima i glavnim kuharima, a oni pak najčešće s konobaricama. Konobari se također često vjenčaju za sobarice ili kućne pomoćnice.

Liječnici i medicinske sestre

Parovi se često zaljubljuju i u bolnicama. Liječnice se najčešće udaju za liječnike, dok oni često kao životne partnerice odabiru medicinske sestre. One pak, osim liječnika i kirurga, često biraju menadžere, koji su generalno u vrhu najpoželjnijih muškaraca. Istraživanje je pokazalo kako su oni najbolji izbor i tajnicama te drugim administrativnim radnicama.

Muškarcima su pak najpoželjnije profesorice.

Ovo su najčešći bračni parovi s obzirom na profesije supružnika

Stručnjaci za financije – učiteljice
Stručnjakinje za financije – menadžeri i trgovci
Farmerice – farmeri, laboratorijski tehničari
Policajci – administrativne radnice
Policajke – profesori
Glazbenice – glazbenici, dizajneri
Građevinski radnici – kućne pomoćnice
IT menadžeri – učiteljice

Ljubav i zanimanje često spajaju i glumci, odvjetnici, psiholozi te vozači kamiona. Vojnikinje najćešće završavaju s računalnim tehničarima, a vojnici s frizerkama.

Povratak na Net.hr