Komplimenti koje muškarci mrze

Možda vam je vaš suprug baš sladak dok pokušava nešto popraviti u kući. Međutim, poželite li ga naglas pohvaliti, taj kompliment može poprimiti posve drugačiji smisao.

Muškarac to može shvatiti kao vrijeđanje njegova ponosa. Stoga pripazite kada mu dajete komplimente takve vrste jer oni vrlo lako mogu povrijediti njegovu muškost.

Slatko je što mi želiš pomoći, ali sama ću brže

Iako žene kućni posao smatraju znanošću, muškarci na to gledaju posve drugačije. Zahvalite mu kada vam ponudi pomoć i ne podcjenjujte njegovu brzinu rada jer muškarci ne vole kada se osjećaju kao da nisu dovoljno dobri za vas. Pustite ga da odradi posao na svoj način, a vi se odmorite i zahvalite mu što je ponudio pomoć.

Zadivljena sam što si popravio slavinu

Nemojte reagirati kao da ste iznenađeni što je obavio posao bez stručne pomoći. Naprotiv, recite mu da ste napravili pravi izbor što se se udali za njega s obzirom da je jako sposoban i vješt muškarac.

Ja ne slažem rublje tako, ali hvala što si pokušao bez mene

Kažete li tako nešto ne očekujte da će se opet prihvatiti istog posla. Time ste mu samo poručili kako vi to ipak bolje radite. Pokušajte pronaći kompromis i lijepo mu objasnite kako da sljedeći put spremi svoje stvari, preporučuje bračna savjetnica Whitney Casey.

Ti si jedina osoba s kojom mogu razgovarati

Izbjegavajte tako težak emotivni teret prebaciti samo na njega. On vam ne želi biti sestra, prijateljica niti majka. Njemu je to pritisak jer ima osjećaj da je jedini oslonac. Izrazite se drugačije. Recite mu kako pričate sa svojim prijateljicama, ali da vas on najbolje sluša.

Tako si sladak

Muškarac ne voli da mu se obraćate kao da je beba ili da ga uspoređujete s lutkama. Takvi komplimenti ga čine malim dječakom, a ne poželjnim i zrelim muškarcem.

Taj poklon ja ne bih izabrala, ali barem si se potrudio

Čak i ako je ogrlica koju vam je darovao posljednje što biste kupili, nemojte mu tako nešto reći jer će on to doživjeti kao da vas dobro ne poznaje. Osim toga, izgubit će volju da vam idući put nešto daruje. Unatoč tome što vam se poklon ne sviđa pohvalite njegovu gestu. Ubuduće mu pokažite u trgovinama što vam se sviđa kako biste ga usmjerili što da vam daruje.

Kao da imam još jedno dijete, ali ipak te volim

Kažete li da ga volite unatoč svim njegovim manama to je totalno ‘pasivno-agresivan’ stav. Ono što zapravo time kažete jest da je naporan. Zato recite ono što mislite. Započnite nečim pozitivnim, a onda jasno recite što vam je na duši. Pokušajte ovako: ‘Odlično je što si tako blizak s klincima i odvajaš dovoljno vremena za igru s njima. No, ponekad te trebam na svojoj strani kada ih nastojim disciplinirati.’

Moj muž je najromantičniji na svijetu

Ne iznosite svojim prijateljicama baš svaku romantičnu gestu iz svog odnosa i svoje intime. One će to prepričati svojim patnerima. U muškim krugovima se dosta o tome priča, pa bi na njega poznanici mogli vršiti pritisak kako i oni svojim ženama zbog njega sad na isti način moraju ugađati. Ako se prijateljicama već želite pohvaliti, radije im recite kada je romantična večera ili izlazak iza vas.

Ti si najbolji kojeg sam imala

On vas želi zadovoljiti u krevetu, ali nikako ne želi razmišljati o muškarcima iz vaše prošlosti. Stoga pohvalite točno određenu vještinu koju on čini za vrijeme seksa. Recite mu: ‘Super se osjećam kada mi radiš …’ Tako će steći dojam kako vam se sviđa nešto specifično i karakteristično samo za njega.

Volim tvoje ‘šlaufiće’

Muškarci su osjetljivi na izgled jednako kao i žene, stoga im smeta kada im ukazujete na njihovo salo. Premda će se vama činiti kako ste mu udijelili krasan kompliment i dali mu do znanja kako vam ne smeta što se malo udebljao, njega to može pogoditi. Radije mu recite kako je divan partner i otac i da vam je to važnije od njegovih ‘pločica’ na trbuhu.

Povratak na Net.hr