Vole li žene mušku bradu?

Nekoć su brada i brkovi, pogotovo oni neuredni, bili rezervirani za zimske godišnje odmore ili produžene vikende, a ‘furali’ su ih i oni nezaposleni.

Međutim, sada je ovaj ‘bradati’ trend rasprostranjen među cijelom muškom populacijom. Možda neke žene vole bradate muškarce, ali sasvim sigurno ima mnogo više onih koje vole glatko muško lice. Ženama itekako smeta bockanje muške brade, a neke zbog toga dobiju i osip na licu.

Štoviše, neuredna brada i brkovi mogu biti pravi rasadnik prljavštine, pogotovo nakon obroka. Unatoč tome, muškarci je i dalje vole nositi. Njima je brada signal seksualne zrelosti i moći, ali je oni njeguju i zato jer vizualno povećava viličnu kost.

Naime, znanstvenici su otkrili kako se ženama koje su u fazi u ovulacije posebice sviđaju muškarci s istaknutom viličnom kosti. Zbog toga, oni koji žele mamiti ženske uzdahe i zračiti velikom količinom testosterona nerijetko češkaju vilicu ili bradu kako bi privukli poglede.

Brada simbolizira muški spolni hormon, mladost, brzinu, okretnost i spremnost, ali iza željene slike ‘lovca i hranitelja’ obično se krije – čista lijenost. Volite li vi više muškarce s bradom ili one glatkog lica?

Povratak na Net.hr