Velika je razlika izlazite li sa curom ili sa ženom

Dečki očekuju da će ih privući samo djevojke. Ukoliko se radi o zrelom muškarcu, to podrazumijeva nezavisnost i sigurnost u samog sebe, pa je logično da ga privlače odrasle žene.

Nezadovoljstvo

Kada je nezadovoljna, uznemirena ili ljuta, djevojka reagira poput djeteta. Odrasla žena, iako je uznemirena, ima razvijenu vještinu pristojne komunikacije i smirene reakcije. Ona problem rješava kao odrasla osoba i otvoreno razgovara o onome što joj smeta.

Očekivanja

Djevojka najčešće na sebe gleda kao na princezu i iskreno vjeruje da bi je ljudi tako trebali tretirati. Očekuju puno više nego što zaslužuje. Žena ima izgrađene standarde kojih se drži i nema prevelikih očekivanja.

Vrijednosti

Cure mogu biti strahovito sigurne u sebe zbog fizičkog izgleda i seksualnosti, pa to često koriste za ostvarivanje ciljeva. Žena je spoznala da je njezina vrijednost puno više od samog fizičkog izgleda. Svoju vrijednost procjenjuje kroz inteligenciju, snagu, ljudskost.

Financije

Djevojke se financijski oslanjaju na muškarce. Odrasle žene žele biti neovisne. One se oslanjanju na sebe. Ako se dogodi da je muškarac materijalno moćniji od nje, žena to smatra ugodnim dodatkom, a ne nešto čime treba da se vodi u životu.

Natjecanje naspram integriteta

Djevojka se stalno natječe s nekim i sposobna je uništiti drugu osobu kako bi se osigurala. Odrasle žene pomažu drugim ženama. Žena zna da sve ima svoje mjesto i da ima još mnogo muškaraca. U procesu dobijanja onoga što želi, žena zadržava svoj integritet.

Kućanski poslovi

Djevojka se ne zamara kućanskim poslovima i ističe to što ne kuha i ne sprema. Žena shvaća da biti domaćica nije obaveza, ali da je to način na koji će brinuti o sebi i drugima. Osim toga, razumije kako je za osnivanje obitelji važno imati pored sebe osobu koja može i mora pomoći u domaćinstu.

Divljenje i poštovanje

Djevojka želi biti u centru pažnje i želi da joj se svi dive. Odrasla žena želi poštovanje i želi biti obožavana od samo jedne osobe i to od one do kojoj je njoj stalo.

Tijelo

Djevojka još uvek ne razumije da su njezino tijelo i srce sveti te da je iznimno važno kako ih tretira i s kime dijeli. Žena njeguje zdravlje, osjećaj sebe i svog talenta kao svoje najveće blago.

Osobnost

Odrasla žena kroz određeni vremenski period prosuđuje kakva osoba želi postati, kakav primjer želi ostaviti i koja je vizija njezinog života, djevojka je nepromišljena, nema moralni kompas i izgrađene vrijednosti. Još uvijek nije dosljedna sebi.

Igrice

Žene nikada ne igraju igre, one igru žive jer ih je život tome naučio, za razliku od djevojaka koje češće znaju biti ‘ranjene’.

Povratak na Net.hr